Ce va analiza comisia de anchetă asupra lui Băsescu
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
teren nana
teren nana

Comisia de anchetă asupra tranzacției cu terenul de la Călărași a președintelui Traian Băsescu va avea de analizat cinci obiective. De asemenea, comisia va fi compusă, din câte se pare, din 21 de membri, informează rtv.net. Documentul mai face o precizare importantă: la audieri va putea fi chemată orice persoană care are cunoştiinţă despre situaţia terenurilor din comuna Nana.

Documentul conţine cinci obiective pe care membrii comisiei îşi propun să le atingă: legalitatea tranzacţiilor cu terenuri din comună, care este situaţia subvenţiilor de la APIA din 1990 până în prezent, verificarea tuturor tranzacţiilor cu terenuri realizate din 1990 până în prezent, care este structura de culturi a exploatărilor agricole din această zonă, precum şi legalitatea tranzacţiilor cu terenuri din zona supusă anchetei, din 1990 până în 2013.

 Comisia de anchetă va avea, cel mai probabil, 21 de membri, având un preşedinte din partea PSD, doi vicepreşedinţi şi un secretar.

 Situaţia va fi analizată într-o perioadă de 60 de zile de către parlamentari din comisie.

 Liderii USL au decis joi înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă a tranzacţiei cu terenurile achiziţionate de Ioana Băsescu. "Ceea ce cred e că întreaga afacere Călăraşi în care preşedintele ţării nu ştiu dacă a încălcat vreo lege, e posibil, dar în mod sigur şi-a folosit funcţia pentru interese personale, va face - am întrebat încă o dată acum liderii parlamentari şi de la PSD şi de la PNL şi de la PC - va face obiectul unei comisii comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului, o comisie de anchetă care să reliefeze toate datele şi să le prezinte Parlamentului şi eventual instituţiilor statului", a spus joi Victor Ponta. El a arătat că ancheta de la Senat se ocupă de o "chestie micuţă".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel