Ce urmează după alegeri. Profesorul Mircea Coşea a explicat care sunt cele trei mari probleme pentru noii aleși locali și județeni / video
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Profesorul Mircea Coşea a fost invitat la emisiunea „Totul despre bani", de pe DC News, DC News TV şi DC Business, unde a vorbit despre prioritățile noilor aleși locali și județeni. 

Profesorul Mircea Coșea a spus că, din discuțiile pe care le-a avut cu oamenii, au reieșit trei aspecte esențiale pentru cetățeni. Primul și cel mai important este violența stradală. Oamenii încep să se teamă de ce se întâmplă pe stradă, așa că autoritățile locale și Poliția trebuie să fie mult mai vigilente pentru a proteja cetățenii. Acest lucru este necesar deoarece suntem bombardați zilnic cu știri despre omoruri și alte crime, ceea ce creează o atmosferă de teamă, în special pentru femei și copii.

„Ce așteptări credeți că au oamenii din toate comunitățile urbane și rurale? Ce ar trebuie să se schimbe, ce ar trebui să facă noii edili în următorul mandat?”, a întrebat jurnalistul Mihai Ciobanu. 

„Ca urmare a discuțiile pe care le am, au apărut trei elemente care sunt foarte importante pentru cetățean. Știți care e primul element care apare acum? Nu este prețul alimentelor. Este violența stradală.

Oamenilor începe să le fie frică de ce se întâmplă pe stradă. Deci cei de la local trebuie să aibă foarte multă grijă de acest lucru. Poliția locală, celelalte organe trebuie să înceapă să fie mult mai atente ca oamenii să fie protejați.

Protejați în sensul în care suntem în fiecare zi atacați de niște știri care parcă nu au fost până acum: omoruri, violuri, tot felul de lucruri. Lumea este timorată, mai ales grija pentru femei, pentru copii.”, a spus Mircea Coşea. 

 

Apariția drogurilor în școli

Profesorul a subliniat că al doilea element important este reprezentat de apariția drogurilor în școli. Cetățenii sunt îngrijorați de lipsa unei reacții serioase din partea autorităților.

„Al doilea element este reprezentat de apariția drogurilor în școli. Oamenii sunt speriați de faptul că nu există nicio reacție serioasă din partea cuiva, fie stat, fie primărie.", a mai spus profesorul. 

 

Oamenii se tem de poluare

Profesorul Mircea Coșea a subliniat că a treia problemă majoră este poluarea. Oamenii sunt îngrijorați de lipsa de acțiune, care ar trebui să fie urgentă, în ceea ce privește două fenomene în creștere: calitatea apei și existența unor gropi de gunoi uriașe. 

„A treia problemă este poluarea. Oamenii se tem de faptul că nu se iau măsuri, care ar putea să fie absolut urgente, în legătură cu două fenomene care se extind. În primul rând, calitatea apei. În foarte multe zone din țară, în foarte multe județe, municipii, calitatea apei potabile este destul de discutabilă.

În al doilea rând, existența acestor gropi de gunoi foarte mari. Sigur că pe lângă acestea mai apar și alte probleme: transport, canalizare, unii spun că ar trebui să existe un control mai riguros al onestității celor care sunt în consiliile locale și în primării, să nu mai apară Lamborghini și fel de fel de lucruri. Unii se gândesc la spitale.

Primesc zilnic zeci de emailuri sau mesaje pe WhatsApp. Acestea sunt cele trei probleme care încep să fie importante pentru cetățenii de rând.", a spus profesorul Mircea Coşea la emisiunea „Totul despre bani", de pe DC News, DC News TV şi DC Business. 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel