Data publicării:

Ce trebuie să știi despre infecțiile cu E.coli. Adrian Marinescu. O cauză pentru multe infecții digestive. Nu trebuie să ne gândim că apa ne îmbolnăvește

Autor: Valentina Miu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Bacteria Escherichia coli (E.coli) trăiește în mod normal în intestinele oamenilor și animalelor sănătoase. Majoritatea tipurilor de E. coli sunt inofensive sau provoacă diaree. Dar câteva tulpini, cum ar fi E. coli O157:H7, pot provoca crampe stomacale severe, diaree cu sânge și vărsături. Iată tot c e trebuie să știi despre infecțiile cu E.coli, cât de grave sunt și cum se tratează.

Este posibil să fiți expus la E. coli din apă sau alimente contaminate - în special legume crude și carne tocată insuficient gătită. Adulții sănătoși se recuperează, de obicei, după infecția cu E. coli O157:H7 în decurs de o săptămână. Copiii mici și adulții mai în vârstă au un risc mai mare de a dezvolta o formă de insuficiență renală care pune viața în pericol, notează Mayo Clinic.

Alertă pe litoral din cauza E.coli

În acest weekend au fost înregistrate concentrații mari de bacterii E.Coli, în apa mării, din două stațiuni. Concentrații mari de Escherichia Coli au fost descoperite în apa mării din stațiunile Eforie Nord și Năvodari. În weekend valorile au depășit 1.300, de unități, în Năvodari.

Cea mai mare concentrație a acestei bacterii care poate provoca infecții intestinale a fost înregistrată, în această vară, în punctul Eforie Nord II, peste 7.600 de unități.

Dr. Adrian Marinescu, medic primar boli Infecțioase, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL ce trebuie să știm despre E.coli.

”Nu cred că trebuie să fie motive de îngrijorare pentru populație. Măsurarea calității apei este un proces continuu. Lucrurile acestea oricum se întâmplă. În momentul în care este o concentrație mai mare și apare doar într-un anumit moment, este un anumit calendar de monitorizare. Nu înseamnă că dacă am o concentrație mai mare de bacterii, în cazul acesta E-coli, să ne gândim că apa care ajunge accidental ne îmbolnăvește. Nu se va întâmpla așa”, a explicat dr. Adrian Marinescu.

Citește continuarea pe: https://www.dcmedical.ro/ce-trebuie-sa-stii-despre-infectiile-cu-e-coli_645575.html?fbclid=IwAR2ZJGpc_GOc4OnmdHGAA03NVwwgaNcYrhQkorQsjxiEP1VHSqhfi-V2-C8

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel