Data publicării:

Ce trebuie să știi dacă vrei să investești în artă / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
D` ECONOMIC NEWS
D` ECONOMIC NEWS
Suzana Vasilescu, galerist și consilier de artă, a fost invitata emisiunii „D` ECONOMIC NEWS”, de la DC News și DC Business, unde a vorbit despre investiția în artă. 

Suzana Vasilescu a vorbit despre ce ar trebui să știe cineva care vrea să investească în artă, despre ce ar trebui să facă și unde să meargă.  

„De sute de ani există un sistem foarte bine pus la punct în acest sector al artei. Cel care este interesat să-și înceapă o colecție ar trebui să înceapă în primul rând să viziteze artiști și galerii. Galerii comerciale de artă sunt peste tot în lume. În România sunt foarte multe galerii în care oamenii găsesc, nu numai artiști interesanți, ci și consilieri, pentru că asta facem noi, din papucii noștri de galeriști, consiliem oamenii în ce ar fi bine să cumpere, stăm de vorbă cu ei, înțelegem ce le place, le recomandăm și alți artiști și alte galerii.

E un sistem, sistemul de galerii de artă, care consignează direct de la artist, lucrează direct cu artistul și vinde mai departe către colecționar. Există și o piață secundară care funcționează puțin diferit, și anume, colecționarul care a cumpărat de la o galerie vinde mai departe printr-o casă de licitație și așa lucrarea aceea este repusa într-un circuit al pieței și ajunge la un alt colecționar. Așa funcționează traseul.

Ce cred că trebuie să știe orice om care își dorește să investească este că trebuie să facă cercetare. Este foarte mult acces la informație în zilele noastre. Sunt foarte multe reviste, site-uri unde poți să găsești informații despre artiști și mai ales să viziteze târgurile internaționale de artă.”, a spus Suzana Vasilescu.

Urmează un târg dedicat artei și la noi în țară

„Este pentru prima dată când 20 dintre cel mai importante galerii de artă contemporana din România își unesc forțele și organizează această prima ediție a Rad Art Fair. O să se deschidă pe 4 până pe data de 7 mai. Vor fi expuși cei mai interesați artiști tineri, dar și consacrați.

Sunt 20 dintre galeriile care au pus sistemul acesta al pieței de artă la punct, în ultimii 20 de ani, și vorbim de la prima galerie de artă contemporană care s-a deschis acum 20 de ani, până la cele mai nou deschise, de un an sau doi. Cei care vor și sunt pasionați de artă și vor să aibă o vedere de ansamblu a scenei de artă pot să viziteze acest târg și acolo să ne găsească pe toți sub aceeași umbrelă.”, a spus Suzana Vasilescu. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel