Data publicării:
Ce trebuie să mănânci pentru a avea un stomac sănătos. Alimentul minune
Pentru a preveni bolile întregului tract, este necesar să includeţi în alimentaţie mai multe alimente care au un efect benefic asupra funcţionării acestuia
Ar trebui să încercaţi să mâncaţi alimente cu un nivel ridicat de fibre, spune medicul gastroenterolog Maria Isaikina. Acesta recomandă consumul de legume şi fructe bogate în fibre, care activează întregul sistem digestiv. Potrivite în acest scop sunt: bananele, prunele, perele, merele, morcovii, varza, sfecla, dovleacul, legumele cu frunze.
Dacă aveţi boli de stomac, medicul vă sfătuieşte să utilizaţi aceste produse după tratamentul termic. Dr. Isaikina explică faptul că aceste produse vor ajuta activarea mobilităţii gastrice. De asemenea, ele stimulează metabolismul, încetinesc rata de absorbţie a zahărului în sânge şi cresc sensibilitatea la insulină, scrie Rador, citând actualno.com.
În acest scop, sunt utile şi tărâţele de ovăz. Acestea nu conţin carbohidraţi rapizi, au o cantitate mare de proteine şi componente biologic active ce asigură organismului nutrienţi. Datorită acestui aliment, veţi putea controla pofta de mâncare, deoarece tărâţele saturează rapid corpul şi previn supraalimentarea. Acest produs este recomandat diabeticilor, deoarece stabilizează nivelul zahărului din sânge. Datorită fibrelor solubile găsite în tărâţe, colesterolul intră în sânge într-o cantitate mai mică.
Dar asta nu este tot: tărâţele creează un strat protector pe suprafaţa mucoasei gastrice, care împiedică pătrunderea bacteriilor, inclusiv Helicobacter pylori, şi favorizează regenerarea ţesuturilor afectate. Medicul spune că intestinul este un organ digestiv important care conţine majoritatea celulelor sistemului imunitar. Prin urmare, funcţionarea sa eficientă are un efect pozitiv asupra sănătăţii în general.
Taratele de ovăz sunt obținute din coaja exterioară a boabelor de ovăz. Acestea sunt o sursă excelentă de fibre solubile, în special beta-glucan, care au numeroase beneficii pentru sănătate.
Puteți consuma tărâțele de ovăz în diverse moduri: amestecate în iaurt, adăugate în cereale, folosite în produse de patiserie sau în smoothie-uri. Este important să consumați suficiente lichide atunci când le introduceți în dieta voastră deoarece acestea pot absorbi apa și pot contribui la hidratarea corpului.
*Articolul nu înlocuieşte o dietă echilibrată şi consultarea unui specialist!
Vezi și: Băutura care-ți curăță stomacul, intestinele și rinichii. Este ieftină și eficientă
Ceaiurile care curăță colonul. Remedii naturale pe care le găsești în plafar
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News