Data publicării:

Ce trebuie să mănânci ca să reduci riscul unui atac crerebral

Autor: Badoiu Raluca | Categorie: Arhiva
WhatsApp
jill_bolte_taylorthe_brain
jill_bolte_taylorthe_brain

Studiile au arătat că oamenii pot reduce riscul unui accident vascular printr-o dietă simplă, accesibilă tuturor, scrie Descoperirea a fost făcută de cercetătorii de la Universitatea Leeds din Marea Britanie. Oamenii de știință au descoperit că fiecare 7 grame de fibre în plus în dieta zilnică duc la o reducere cu 7% a riscului de a suferi un atac cerebral.

„Un consum mai mare de alimente bogate în fibre, precum cerealele integrale, fructele, legumele şi nucile este un lucru important pentru toată lumea, dar mai ales pentru cei cu risc mai mare de a suferi de un atac cerebral, cum sunt persoanele supraponderale, fumătorii şi cei cu hipertensiune”, a explicat Diane Threapleton, coordonatoarea studiului.

Statisticile arată că în România are loc un deces prin infarct cerebral sau infarct de miocard la fiecare 10 minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel