Tot ce trebuie să faci este pui o lingură de lemn deasupra oalei în care fierbi laptele, iar spuma acestuia se va opri pur şi simplu în lingură şi nu se va mai vărsa.
Același truc funcționează și în cazul ciorbelor, tocănițelor, cartofilor, pastelor și multe altele. Pune transversal o lingura de lemn deasupra, pentru a opri lichidul să mai dea pe afară.
Pentru că bulele sunt niște forme instabile umplute cu abur, dacă ating ceva care are temperatura sub cea de fierbere, aburul se va transforma înapoi în lichid, scrie retete.unica.ro. Însă, odată cu trecerea timpului, dacă lași lingura desupra, temperatura ei va crește încet încet iar trucul își va pierde din eficiență.
Vezi și: De ce să pui smântână în apa în care fierbi cartofii. Trucul secret folosit în marile restaurante
Cum faci cel mai gustos pilaf cu pui. Rețeta ușoară și delicioasă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”
- Ce nu știai despre praful din Sahara. „Călătoria“ de mii de kilometri datorită căreia se dezvoltă pădurea amazoniană
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- Pască pufoasă fără aluat
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Cățelul tău are căpușe? Află cum le poți îndepărta în siguranță