Data actualizării:
Data publicării:

Ce trebuie să faci în cazul unei scurgeri de gaze. Primii pași pentru a preveni o tragedie

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Popescu: După 1 aprilie, cred că vom asista la o scădere a preţului la gaze - Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Popescu: După 1 aprilie, cred că vom asista la o scădere a preţului la gaze - Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

În cazul unei scurgeri de gaze, trebuie să știi cum să reacționezi. Iată ce ai de făcut și cum ai putea să previi o tragedie.

În primul rând, dacă simţi miros de gaze sau auzi un anume sunet provenit de la o conductă fisurată ar fi bine să evacuezi casa de îndată. Asigură-te că în casă nu mai există şi alţi membri ai familiei, copii sau animale, scrie cumsa.ro. Dacă există scurgeri de gaze nu aprinde lumina sub nicio formă, deoarece poţi cauza o explozie. După aceea, ar fi bine să nu te atingi de niciun întrerupător, să nu foloseşti niciun dispozitiv electric sau nici măcar un telefon. Toate pot cauza o explozie.

Mulţi dintre noi au tendinţa să asigure circulaţia aerului în locuinţa deschizând uşile şi ferestrele. Te sfătuim să nu faci asta şi să te asiguri că ai evacuat casă foarte repede. Primul lucru pe care ar trebui să faci după ce ai evacuat locuinţa este să identifici robinetul aflat pe conducta de gaze din afara casei sau a apartamentului. De obicei, robinetul se afla lângă contorul de gaze. După aceea, trebuie să suni la compania care îţi furnizează gazele, pentru că aceştia trebuie să trimită o echipă de tehnicieni care vor identifica defecţiunile şi vor verifica temeinic conductele de gaze sau valvele. 

În cazul unei scurgeri serioase de gaze ar fi bine să suni şi la pompieri. Nu ştii când poate apărea pericolul de explozie. Mai mult, aceştia îţi pot spune când este sigur să intri înapoi în locuinţă.

În ciuda faptului că gazul este invizibil, scurgerea lui se poate simți prin atingere. Pentru a face acest lucru, țineți mâna de-a lungul îmbinărilor, îmbinărilor, conexiunilor cu flanșele conductei de gaz. Amestecul care iese se simte ca un curent de aer rece. Deoarece metanul este mai rece decât aerul, în timpul unui control tactil, acesta răcește ușor pielea. Pentru a crește sensibilitatea, este mai bine să manipulați cu mâinile ude, potrivit engineer.decorexpro.com. Metoda tactilă este potrivită numai pentru locurile unde sunt ușor accesibile conducte de gaz nu închisă de bucătărie. În zonele restrânse, sunt utilizate alte metode de verificare.

Pentru a confirma prezența unei defecțiuni și a identifica zona cu probleme, se efectuează o inspecție vizuală a conductelor folosind o soluție de săpun pentru a verifica scurgerea de gaze. Soluția se aplică bine cu o perie groasă sau perie de bărbierit. După aplicare, dacă apar undeva bule de săpun, aceasta indică scăpări de gaz în această zonă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel