Ce trebuie să faci dacă vei mânca prea mult de Crăciun. Ceaiurile care te salvează
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
În cazul în care vei exagera cu mâncarea, la masa de Crăciun, există câteva trucuri și ceaiuri care te pot ajuta să-ți revii la starea de bine.

Nu bea foarte multă apă deoarece acest lucru poate face că abdomenul să fie şi mai dureros. În cazul în care uiţi de hidratare, poate apărea balonarea. Este recomandat să bei ceaiuri calmante cum sunt cel de muşeţel, mentă sau ghimbir. Menta ajută la relaxarea tractului digestiv, iar ghimbirul este util dacă ai stări de greaţă, potrivit sanatate.acasa.ro.

Nu te întinde şi încearcă să rămâi în poziţie verticală. În momentul în care stai întins digestia este încetinită şi vor apărea arsurile gastrice.

Dacă suferi de indigestie sau arsuri la stomac, un remediu bun de casă pentru neutralizarea acidului stomacal este o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu amestecat într-un pahar cu apă caldă.

Anghinarea este unul dintre cele mai bune suplimente pentru a elimina senzaţia de balonare.

După 30 de minute de la masă, este momentul să faci o plimbare, deoarece acest lucru va ajuta la stimularea digestiei şi te va face să te simţiţi mai puţin plină şi balonată. 

Vezi și: Ceaiurile care te încălzesc instant. Nu vei mai avea mâinile și picioarele reci

La o oră de la masă, respiraţia abdominală profundă te va ajuta să calmezi stomacul. Te poate ajuta de asemenea şi un masaj lent al abdomenului în direcţia acelor de ceasornic.

Poţi face în jur de 40-50 de cercuri sau pur şi simplu masează zona câteva minute pentru a ajuta la îmbunătăţirea digestiei.

La două-trei ore de la ultima masă copioasă, poţi să dormi. Dacă ştii că ai reflux gastric în mod regulat, atunci poţi să dormi cu capul sprijinit pentru a ameliora simptomele. Poţi face acest lucru cu mai multe perne pe care să le pui sub cap sau sub saltea. Dormitul pe o parte poate ajuta şi la ameliorarea simptomelor.

După ce au trecut cinci-şase ore de la ultima masă, în cazul în care nu îţi e foame încearcă să nu mănânci. Dacă îţi place ceva, alege porţii mici şi evită grăsimile şi alimentele calorice sau foarte săţioase, care se digera greu.

Vezi și: Ceaiul care te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen

Ceaiuri bune pentru pancreas. Beneficii extraordinare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel