Data actualizării:
Data publicării:

Ce trebuie să faci dacă nu mai slăbești, deși încă ții dietă. Nutriționist, trei sfaturi esențiale: "Nimic n-ajută mai bine"

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Încă ții dietă, dar nu reușești să mai slăbești niciun gram, după kilogramele pe care deja le-ai dat jos? Iată cum poți trece peste acest blocaj. Ce trebuie să faci.

"Imediat cum intrăm într-un proces de slăbire cu nutriție sănătoasă și mișcare avem rezultate excelente. Cu toate acestea după un timp, deși facem totul că la carte, acul la cântar stă pe loc și asta nu ne mai motivează să continuăm. După o perioadă de timp apare așa numitul platou, adică momentul în care corpul s-a obișnuit cu planul de alimentație și sport și, deci, e momentul pentru ceva nou.

Iată câteva soluții care vă pot ajuta să obțineți rezultatele dorite:

Schimbați alimentația - alegeți alimente cât mai sănătoase, proteine de calitate, carbohidrați din cereale integrale și grăsimi benefice din avocado, nuci, ciocolată neagră. O alimentație echilibrată vă satisface corpul care va ajuta în lupta împotriva kilogramelor în plus prin activarea metabolismului.

Faceți antrenamente cu greutăți - când pierdem în greutate, e important că mușchii să rămână în formă și activați. Nimic n-ajută mai bine decât antrenamentele cu greutăți de minim două ori pe săptămână.

Dormiți - somnul ne dă energia necesară să ne ținem cum trebuie de antrenamente și să mâncăm corect. Când ne lipsește odihna de calitate, suntem mai tentați să mâncăm tot felul de alimente procesate datorită energiei instanțe pe care ne-o dă fără să ne gândim că asta înseamnă și calorii goale. În plus, nu putem să facem sport la capacitate maximă când dormim pe noi", a explicat Cori Grămescu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel