Ministrul Apărării din Polonia și-a făcut rucsac de urgență, după vizita în Ucraina. ”Trebuie să fim pregătiţi pentru orice situaţie”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Ministrul Apărării din Polonia, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

Ministrul Apărării din Polonia, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, vorbește despre un rucsac de urgență, asta în contextul în care și premierul polonez a vorbit despre o cupolă de apărare deasupra Europei.

Kosiniak-Kamysz a spus că după o vizită în Ucraina s-a decis să își pregătească un „rucsac de urgență” în care să țină un radio alimentat cu baterii, o lanternă, chibrituri, o trusă de prim ajutor și mâncare pentru două zile, după cum recomandă Centrul de securitate al guvernului polonez.

„Încă îl am pregătit şi îi sfătuiesc pe polonezi să facă acelaşi lucru, pentru că este un lucru bun în caz de dezastre naturale sau evenimente neaşteptate”, a spus el.

„Nu vreau să sperii pe nimeni, dar la fel cum părinţii pregătesc mereu o geantă cu haine pentru bebeluşi atunci când aşteaptă un nou născut (…) trebuie să fim pregătiţi pentru orice situaţie”, a mai adăugat acesta.

Generalul Mircea Mîndrescu: Un asemenea rucsac pregătit se referă la o situație de urgență și nu neapărat la război

Generalul Mircea Mîndrescu a comentat acest subiect. 

"Nu mă miră mesajul ministrului Apărării, nu este primul care vorbește de lanterne, baterii și alte chestii, este firesc, trebuie să ne gândim că un asemenea rucsac pregătit se referă la o situație de urgență și nu neapărat la război. Evident că ministrul Apărării a avut în vedere să imprime această nevoie în ceea ce privește populația, dar trebuie în același timp să arate că Polonia este pregătită, este hotărâtă, știe la ce să se aștepte și dacă e să fie ceva Polonia va face față pentru că toată societatea este pregătită, deci aceste mesaje au fost alese cu grijă și ministrul Apărării a vrut să le transmite.

Pe de altă parte, ceea ce a spus primul-ministru despre acea cupolă pentru 12 luni, să știți că Europa trebuie să fie pregătită nu pentru 12 luni, ci pentru întreaga perioadă de existență pentru că de aia există servicii de securitate, de aia există forțe armate, de aia există servicii de urgență, pentru a asigura această pregătire. Dacă ceva este sigur în ceea ce privește viitorul este că acesta este incert. Deci este singura certitudine pe care o avem și o asemenea certitudine, care nu este neapărat nici albă, nici neagră, pentru asemenea certitudine nu avem decât un simplu răspuns: pregătirea. O pregătire care trebuie făcută fără panică, cu calm", a declarat generalul Mircea Mîndrescu, la Antena 3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel