Bacalaureat 2012: Ce taxe vor plăti absolvenții ca să intre în examen
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
plata bac
plata bac

Pentru absolvenții de liceu care se prezintă pentru a treia oară să susțină examenul de bacalaureat, Ministerul Educației a stabilit o taxă de 230 de lei. De asemenea, Ministerul Educației a stabilit și taxele pentru obținerea certificatului de competență profesională sau  pentru obținerea atestatului de către absolvenții claselor de matematică-informatică, intensiv informatică, ai claselor cu studiu intensiv și bilingv al limbilor străine și cu predare în limbile minorităților, ai claselor cu profil pedagogic, specializarea învățatori - educatoare.

Candidații din promoții anterioare, care au susținut de cel puțin două ori examenul de bacalaureat și care se prezintă la toate probele examenului de bacalaureat, achita suma de 230 de lei. Absolvenții care nu vor susține toate probele vor achita câte 39 de lei pentru fiecare probă.

Pentru obținerea atestatului de către absolvenții claselor de matematică-informatică, intensiv informatică, ai claselor cu studiu intensiv și bilingv al limbilor străine și cu predare în limbile minorităților, ai claselor cu profil pedagogic, specializarea învățători - educatoare: 60 lei/candidat.

 Taxa pentru susținerea examenului de certificare a competențelor profesionale nivel 3 avansat (a treia susținere) se stabilește la nivelul centrului de examen.

În ce priveste examenul de certificare a competențelor profesionale în învățământul liceal, filiera vocațională și tehnologică, nivel 1, 2 si 3, taxa este de 60 lei/candidat.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel