Ce spunea Cîţu în 2017: Există o singură tabără, Ludovic Orban
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Captură foto Facebook
Sursă foto: Captură foto Facebook
În anul 2017, atunci când Ludovic Orban a candidat pentru președenția PNL, Florin Cîțu s-a plasat în tabăra acestuia.

În 2017, atunci când Ludovic Orban a candidat la șefia PNL împotriva lui Cristian Bușoi și Viorel Cataramă, Florin Cîțu, actualul premier al României, s-a aflat în tabăra celui care a fost ales președinte al Partidului Național Liberal.

Întrebat în ce tabără se plasează, Florin Cîțu a răspuns: „În cea învingătoare, bineînțeles, Ludovic Orban. Este o singură tabără, din punctul meu de vedere, Ludovic Orban“, preciza, în urmă cu patru ani, premierul Florin Cîțu.

DECLARAȚIA POATE FI URMĂRITĂ AICI.

Orban vrea să revină prim-ministru: "Cel care este ales președinte al PNL trebuie să fie premier". Mesaj acid pentru Cîțu

Liderul liberal Ludovic Orban a declarat că cel care este ales preşedintele PNL trebuie să fie premier, adăugând că este o mare diferenţă între el şi echipa care îl susţine pe Florin Cîţu pentru şefia partidului în ceea ce priveşte relaţiile pe care le are cu liberalii, transmite Agerpres.

"Domnul Ţapu (senatorul Eugen Ţapu-Nazare, preşedintele interimar al PNL Neamţ - n.r.) spunea că premierul trebuie să fie şi preşedintele partidului. Eu spun altceva, că cel care este ales preşedintele PNL trebuie să fie premier.", a spus preşedintele PNL, Ludovic Orban, duminică, într-o conferinţă de presă la Piatra Neamţ.

Orban, despre echipa care îl susține pe Florin Cîțu



El a adăugat că este o mare diferenţă între el şi echipa care îl susţine pe contracandidatul său la preşedinţia PNL în ce priveşte relaţiile pe care le are cu membrii partidului.

"E o mare diferenţă între mine, şi nu mă refer la contracandidatul meu, mă refer la toată echipa care zice că îl susţine. Nu cred că împreună ei cunosc un număr la fel de mare de membri ai PNL, pe numele mic, cu telefon mobil şi cu care să fi interacţionat de-a lungul timpului cât cunosc eu. În ceea ce priveşte ce va urma (după congresul de alegeri al PNL - n.r.), eu nu am ocupat toate poziţiile de conducere pentru echipa mea, eu am păstrat cinci locuri libere pentru oameni care l-au susţinut pe Cristian Buşoi, iar când s-a vacantat primul post de vicepreşedinte în Biroul Politic Naţional l-am susţinut pe Cristian Buşoi, care a fost contracandidatul meu, să ocupe acea poziţie şi a fost ales vicepreşedinte. Eu deja am menţinut unitatea PNL după o astfel de competiţie şi, cu siguranţă, eu sunt un garant al menţinerii unităţii PNL după ce voi câştiga alegerile în partid.", a afirmat liderul PNL.

Orban a precizat că nu va apela "la niciun factor extern", cum ar fi preşedintele Klaus Iohannis, pentru a-l sprijini să câştige şefia PNL.

"Pentru mine decizia de alegere a preşedintelui PNL trebuie să aparţină în integralitate membrilor PNL, care trebui să ia decizia indiferent de considerente care pot veni din exterior.", a susţinut acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel