Ce spune Putin despre posibilitatea ca Rusia să atace o altă țară din Europa, după Ucraina. "Vom lupta cu NATO sau ce?"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Vladimir Putin a vorbit despre posibilitatea ca Federația Rusă să lupte cu NATO.

Președintele rus Vladimir Putin susține că declarațiile conform cărora Rusia ar vrea să intre în război cu NATO sunt „prostii”. Pentru a părea convingător, acesta a venit cu un așa-zis raport privind cheltuielile pentru apărare ale SUA. Potrivit acestuia, Statele Unite ale Americii cheltuie de 10 ori mai mulți bani pentru apărare decât Rusia, iar ținând cont de aceste informații, Rusia nu ar avea de gând să lupte cu NATO.

VEZI ȘI: Cum ar putea NATO să ajungă în conflict cu Rusia. Tudor Curtifan: Trebuie să îndeplinească o condiție primordială / video

"În 2022, Statele Unite au cheltuit pentru cheltuieli de apărare 811 miliarde de dolari. Federația Rusă - 72 de miliarde de dolari. 72 și 811 - ei bine, diferența este vizibilă, de peste 10 ori. Cheltuielile lor pentru apărare reprezintă aproximativ 40 la sută din cheltuielile globale pentru apărare (...), iar ale Rusiei - 3,5. Și, ținând cont de acest raport, vom lupta cu NATO sau ce? Ei bine, asta este doar o prostie" a spus Putin la o întâlnire cu personalul Centrului pentru Utilizarea în Luptă și Recalificarea Personalului Aeronautic din Torzhok, scrie Interfax.

Vladimir Putin: Ceea ce spun ei despre faptul că vom ataca Europa după Ucraina este o prostie totală

Totodată, Putin a adăugat că Rusia nu se îndreaptă către granițele NATO, dar nu a explicat și deși Moscova lansează constant acuzații și amenințări că ar putea ataca o țară NATO, inclusiv amenințări la adresa României sau Franței.

VEZI ȘI: Rusia amenință direct România, după ce a aflat că vom avea cea mai mare bază militară NATO: S-ar putea termina foarte rău pentru familiile și copiii lor

„Prin urmare, ceea ce spun ei despre faptul că vom ataca Europa după Ucraina este o prostie totală, intimidarea populației noastre doar pentru a le stoarce bani”, a acuzat din nou Putin, în stilul său caracteristic.

VEZI ȘI: Rusia, ameninţări la adresa României. "Moscova va lua măsuri"

În acest context, reamintim faptul că Vladimir Putin a amenințat și SUA, în noiembrie anul trecut, atunci când a spus că dacă Statele Unite vor să lupte cu Rusia, nu va fi un conflict asemănător celui din Ucraina, ci un război complet diferit. "Ne pregătim cu toții de război, pentru că urmăm binecunoscutul principiu antic: vrei pace, pregătește-te de război", a spus el atunci. Totodată, precizăm că de la invadarea Ucrainei, liderul de la Kremlin a lansat de mai multe ori și amenințări privind posibilitatea lansării un atac nuclear.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel