Ce spune primul premier occidental care a vizitat Fukushima
Data publicării:
Autor: florin, Florin Pupăză
WhatsApp

Premierul spaniol Mariano Rajoy a vizitat joi oraşul japonez Fukushima, pe durata prezenţei sale oficiale în Japonia. Este prima vizită a unui lider occidental în oraşul situat la mică distanţă de centrala nucleară afectată de cutremurul urmat de tsunami din 2011.

Premierul spaniol a declarat că nu sunt argumentate temerile referitoare la situaţia acestui oraş şi că acestea sunt chiar nedrepte faţă de eforturile poporului japonez de a reveni la normalitate, potrivit Agerpres. "Ei ne arată că nu există niciun obstacol pe care eforturile şi sacrificiile să nu-l poată depăşi", a mai afirmat premierul Rajoy.

Cotidianul japonez Yomiuri publică un interviu cu Rajoy, în care acesta sprijină energia nucleară, dând totodată asigurări că este nevoie de garantarea măsurilor de prevenire a accidentelor şi siguranţă în producerea acesteia. "Trebuie susţinută în continuare energia nucleară. Însă este importat să fie garantate măsurile de prevenire şi siguranţă", a subliniat şeful executivului de la Madrid.

Compania niponă Tokyo Electric Power (Tepco), care administrează centrala nucleară de la Fukushima, a anunţat că a descoperit miercuri seara alte scurgeri de lichid radioactiv pe partea superioară a unui rezervor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel