Ce spune Ponta despre respingerea superimunității parlamentare
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
ponta
ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Bruxelles, că oficialii CE nu au avut obiecții față de noul statut propus al parlamentarilor. El a subliniat că, în situația actuală în care președintele a trimis spre reexaminare statutul parlamentarilor, trebuie văzut dacă bugetul pe 2013 mai poate fi aprobat. 

Premierul Victor Ponta a insistat că nu știe ce obiecții a ridicat președintele Traian Băsescu, potrivit Mediafax. El a mai spus că nu știe nici la ce recomandări din raportul Mecanismului de Cooperare și Verificare se referă președintele. Premierul a subliniat că Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, a avut o discuție despre statutul parlamentarilor chiar cu secretarul general al Comisiei Europene, care nu a ridicat obiecții.

Victor Ponta a mai spus că statutul ar include și o reducere a bugetului Parlamentului. În lipsa reducerii, ar trebui analizat dacă proiectul de buget elaborat pentru 2013 poate fi adoptat, a subliniat premierul.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis, luni, Parlamentului, o cerere de reexaminare a Statutului parlamentarilor. El a invocat că "superimunitatea" parlamentarilor ar fi în contradicție cu unele prevederi din raportul MCV. Președintele a propus dezbatere publică asupra proiectului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel