Ce spune Nicolae Ciucă despre rotativă în spatele ușilor închise - surse
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Iată ce ar urma pe scena politică românească, conform informațiilor din culise. 

Premierul Nicolae Ciucă, lider al PNL, ar fi spus, la întâlnirea cu PNL Vrancea, conform unor surse, că România are nevoie în continuare de o guvernare stabilă pentru a putea face amenințărilor din jur.

Astfel, conform informațiilor, declarația premierului ar fi fost în sensul următor: ”Succesul rotativei va însemna un prim exemplu din istoria noastră postdecembristă de guvernare partajată între dreapta și stânga politică. Rolul PNL după rotativă va rămâne același, de garant al stabilității guvernamentale și de motor al măsurilor care generează creșterea clasei de mijloc, a oamenilor cu o calitate a vieții decentă”. 

Așa cum DCNews a mai scris, premierul Nicolae Ciucă este orientat către o rotativă pașnică, în ciuda zvonurilor din partide, din eșaloanele secundare, care anunțau că subiectul rotativei guvernamentale e pe cale să dea în clocot. În ciuda unor disensiuni, se pare că negocierile dintre PSD și PNL și, în special, purtate de Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, sunt mai puternice decât vocile nemulțumite din partid. 

Deși nu avem o dată certă a rotativei guvernamentale, care era așteptată în luna mai, se dau tot mai multe asigurări că se va face și că va reprezenta un exemplu pentru scena politică românească, măcinată până acum de lupte politice. Se pare că PNL și PSD chiar au găsit un scop comun, mai important decât detaliile ce i-ar determina să rupă coaliția, așa cum s-a vehiculat. 

Rămâne de văzut dacă totul va avea loc așa cum pare că-și dorește premierul în funcție și dacă, într-adevăr, vom avea un model politic de succes în rotativa guvernamentală ce urmează să aibă loc. 

Te-ar putea interesa și: EXCLUSIV  Culise din ședința PNL din această seară. Premierul Nicolae Ciucă, semnal despre guvernare

Ce s-a mai discutat la întâlnirea cu PNL Vrancea

Sursele DCNews mai spun că premierul Nicolae Ciucă ar mai fi spus, la întâlnirea cu PNL Vrancea că ”o cauză importantă a diferențelor de dezvoltare a României este infrastructura deficitară de transport”. El ar fi transmis că ”Județul Vrancea poate deveni un nod important de transport”, semnalând că ”liberalii de la centru și din județ trebuie să pună umărul la realizarea acestui obiectiv”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel