Ce spune CT Popescu despre condamnarea lui Gigi Becali
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
ctp-dece
ctp-dece

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, luni, pentru România TV,  în legătură cu decizia ÎCCJ de condamnare a lui Gigi Becali la doi ani cu închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, că nici "nu se bucură, dar nici nu se întristează", susținând, însă, că "incredibil, mult mai grav" este ceea ce a declarat premierul Victor Ponta, înainte de pronunțarea sentinței.

"În ceea ce mă privește se întâmplă să fi scris în 2001 niște articole pe această temă și să cunosc foarte bine escrocheria asta cu terenuri, MApN, cu dl. Babiuc. Problema este că a fost nevoie de 12 ani pentru ca să se pronunțe această sentință. Ea putea fi pronunțată într-un an de zile, pe baza evidenței. Nu era nici măcar vreo mare filosofie acolo.  Atunci dl. Becali a executat un fel de dans războinic tribal în jurul meu, într-o cofetărie cu o scrumieră, după care m-a amenințat cu moartea în văzul a zeci de oameni. Eu nu mă bucur că dl. Becali a primit sentința asta, nici nu mă întristez. În schimb, s-a produs un fapt mult mai grav astăzi: primul ministru al acestei țări, înainte de pronunțarea acestei sențințe a declarat că are o simpatie personală pentru dl. Becali, în vreme ce sentința era așteptată. Am înghețat când am auzit așa ceva. După 150 de ani de când în țara asta se încearcă să se introducă principii, justiție, stat de drept, separarea puterilor, premierul României vine, deschide gura și își declară simpatia unei persoane care așteaptă o sentință judecătorească. Este o cădere în timp a civilizației politică, socială, umană, în România Este incredibil așa ceva. Este mult mai grav decât faptul că un cetățean a fost condamnt la 3 ani închisoare pentru niște fapte împotriva statului român", a declarat Cristian Tudor Popescu, după ce completul de cinci judecători ai Înaltei Curţi de Casație și Justiție au decis, luni, după circa opt ore de deliberări, condamnarea lui Gigi Becali la doi ani cu închisoare şi interzicerea unor drepturi pe o perioadă de 5 ani în dosarul schimbului de terenuri cu MApN.

"Aș vrea să nu mai văd discutat la televizor, zeci de minute, o decizie a Justiției. Simplul fapt că se dă și se discută într-un cadru pitoresc, cu tot felul de personaje care răcnesc a căror forță de convingere constă în decibelii pe care îi emit, care fac apel la D-zeu la Satana, în așteptarea unei decizii judecătorești, acesta este un semn de primitivism", a mai criticat CT Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel