Ce spune Anders Fogh Rasmussen despre o operațiune NATO în Siria
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
Anders-Fogh-Rasmussen-
Anders-Fogh-Rasmussen-

Secretarul general al Alianţei nord-atlantice (NATO), Anders Fogh Rasmussen, a precizat, vineri, că presupusa folosire de arme chimice de către regimul sirian cere un răspuns din partea comunităţii internaţionale, dar o intervenţie directă a NATO este exclusă, transmite AFP.

"Nu văd rolul NATO într-o reacţie internaţională contra regimului" sirian, a declarat Rasmussen presei daneze, conform ediţiei electronice a cotidianului Politiken, scrie Agerpres.

Presupusa folosire a armelor chimice reprezintă "un act terifiant şi oribil. Atacurile chimice constituie o încălcare flagrantă a normelor internaţionale, o crimă care nu poate fi ignorată", a repetat înaltul oficial al Alianței, adăugând că "Asta cere un răspuns internaţional, pentru ca aşa ceva să nu se mai repete".

Rasmussen și-a afirmat convingerea că responsabilitatea aparţine regimului sirian: "Nu am nicio îndoială că regimul a lansat un atac chimic (...) Când vedem cine deţine stocuri de produse chimice şi cine are mijloacele de a le folosi prin lansarea unui atac, putem să afirmăm că este regimul (...) Puţine lucruri sugerează că opoziţia este în măsură să comită un astfel de atac", a mai declarat secretarul general al NATO, insistând anterior asupra necesităţii găsirii unei soluţii politice la conflictul sirian.

Opoziția siriană susține că peste 1.300 de persoane au murit la Mouadamiyat Al-Sham şi în Ghouta de Est în presupusul atac cu arme chimice din 21 august.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel