Ce spitale vor fi dotate cu aparatură nouă. Investiție mare
Data publicării:
Autor: Andreea Marinas
WhatsApp
Spital
Spital
„Încercăm în acest an să dotăm toate spitalele judeţene cu CT”, a declarat ministrul Sănătății Florian Bodog sâmbătă.    
Ministerul Sănătăţii intenţionează să achiziţioneze în acest an câte un computer tomograf pentru fiecare spital judeţean, printr-un împrumut de 250 milioane de euro acordat de Banca Mondială.

Potrivit precizărilor făcute sâmbătă, la Zalău, de ministrul Sănătății Florian Bodog, deşi împrumutul a fost acordat din 2014, până în prezent s-a folosit din acesta mai puţin de cinci milioane de lei. 

„Ministerul Sănătăţii are un program de dotare a tuturor spitalelor judeţene care nu au computer tomograf şi RMN. Încercăm în acest an să facem prima etapă din acest program şi anume dotarea cu CT. Acestea au fost prinse şi bugetate pe un împrumut de la Banca Mondială, pe care eu l-am găsit cam stând în minister, dar în momentul de faţă este deblocat şi suntem în negocieri în ceea ce priveşte termenele pentru a nu fi redusă această sumă de la Banca Mondială, care a fost acordată Guvernului României în 2104, 250 milioane de euro, din care au fost folosiţi doar 4,8 până azi. Riscul este mare de dezangajare, dar am schimbat toată echipa şi eu zic că suntem în linie şi încercăm în fiecare spital judeţean să aducem un computer tomograf”, a declarat Florian Bodog, potrivit Agerpres.

Progrese vizibile la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău

Unul din aceste CT-uri va ajunge la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, pe care ministrul l-a vizitat sâmbătă, apreciind colaborarea bună dintre Consiliul Judeţean şi managementul unităţii spitaliceşti în reabilitarea spitalului. 

„Am găsit un spital judeţean aproape în totalitate renovat, am găsit oameni inimoşi, specialişti care îşi desfăşoară activitatea aici, în slujba pacientului. (...) Regândire a modului în care va funcţiona spitalul judeţean în contextul spitalului regional. Este un spital frumos, este un spital renovat, este un spital care respectă circuitele şi managementul este bun. Ceea ce vreau să apreciez în mod deosebit şi am apreciat întotdeauna când a fost cazul este buna colaborare între autorităţile locale şi managementul spitalului şi cred că asta este în folosul pacienţilor şi cred că acesta este un model de urmat. (...) E un lucru pe care ar trebui să îl facă toate autorităţile locale din România”, a precizat ministrul. 

Florian Bodog a menţionat că a discutat cu autorităţile judeţene şi despre lipsa specialiştilor din cabinetele de medicină şcolară, problemă pe care s-a angajat să o rezolve. 

[citeste si]

„Una din problemele pe care m-am angajat să o rezolv este cea a medicilor de medicină şcolară, a cabinetelor de medicină şcolară şi anume încadrarea de asistenţi medicali de medicină şcolară pentru cabinetele din şcoli. Este o prioritate a Ministerului Sănătăţii, este o prioritate a Guvernului revitalizarea sistemului de medicină şcolară”, a subliniat Florian Bodog. 

Ministrul Sănătăţii s-a aflat sâmbătă, la Zalău, pentru o vizită de lucru la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel