Ce sistem de vot ar prefera UDMR?
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Deputatul Marton Arpad a declarat, vineri, că UDMR nu se împotrivește modificării sistemului de vot, ei fiind chiar deschiși la discuții și propuneri, însă nu vor renunța la un sistem în care comunitatea maghiară să se regăsească în Parlament, conform ponderii sale în populație.

“Noi vom fi de acord cu acele sisteme de vot care nu sunt mai rele din punctul nostru de vedere decât cel actual. Evident că UDMR a fost întotdeauna pentru sistemul proporţional”, a spus deputatul UDMR, pentru NewsIn, întrebat dacă va susţine în cadrul comisiei de revizuire a legislaţiei electorale revenirea la votul pe liste.

”Pentru UDMR este foarte important ca, în Parlament, comunitatea maghiară să se regăsească conform ponderii sale de populaţie", a subliniat Marton Arpad.

Deputatul a explicat că UDMR va fi receptiv la orice solicitare privind modificarea legislației electorale, dar fără a leza interesele formațiunii sale politice. “Suntem deschişi să discutăm despre modalităţile electorale care pot fi alese, dar ca sumumul de elemente care definesc un sistem să ducă spre un sistem în care comunitatea maghiară să se regăsească conform ponderii sale de populaţie”, a explicat Marton Arpad.

Citește și:

Votul uninominal, contestat de tot mai multe voci din Coaliție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel