Ce şi cum să mănânci ca să slăbeşti mai uşor după sărbători. Dr. Şerban Damian, sfaturi importante
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Medicul nutriţionist Şerban Damian vine cu mai multe sfaturi pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus acumulate în perioada sărbătorilor de iarnă. Iată câteva trucuri pentru a slăbi mai uşor. 

“Începutul unui nou an vine în mod inevitabil cu cele mai bune intenții pentru o schimbare pozitivă. Pentru cei mai mulți mulți oameni, ianuarie este momentul să reseteze ceasul și prioritățile, în special în ceea ce privește sănătatea și sportul. Este normal să ne bucurăm de Crăciun și de Anul Nou și de o pauză bine meritată, dar cum ne întoarcem rapid pe drumul cel bun acum că suntem în ianuarie? Iată câteva sfaturi pentru perioada post-sărbători care va vor ajută să va îndepliniți obiectivele.

Respectarea unei diete sănătoase în timpul sărbătorilor de iarnă este o sarcină dificilă pentru multe persoane. Este important să reveniți cât mai rapid la o dietă echilibrată. Pentru a slăbi, corpul are nevoie de nutrienții potriviți. Adăugați în dietă doar proteine bune, carbohidrați sau grăsimi. De exemplu, avocado, iaurtul grecesc și ouăle sunt perfecte atunci când doriți să slăbiți. Shake-urile de fructe de pădure, ovăz și nuci sunt alegerile potrivite pentru un mic dejun sănătos și sățios. Asigurați-vă că mesele conțin proteine de înaltă calitate și carbohidrați cu eliberare lentă care ajută la furnizarea de energie pentru mai mult timp, astfel încât să evitaţi gustările.

Cartofii dulci și orezul brun sunt exemple de carbohidrați cu elibrarare lentă. Asigurați-vă, de asemenea, că mesele includ legume și încercați să evitați grăsimile saturate.”, recomandă medicul nutriționist Șerban Damian, prin intermediul unui comunicat de presă.

Hidratarea, crucială 

“Reducerea consumului de alcool este, de asemenea, cheia pentru a merge pe drumul cel bun. Alcoolul conține o cantitate mare de calorii ceea ce, evident, atrage după sine creșterea în greutate. Alcoolul afectează și nivelul de hidratare. Din fericire, vă puteți rehidrata rapid, bând multă apă pe tot parcursul zilei. Apa nu doar rehidratează, ci face lucrurile mai ușoare pentru sistemul digestiv. Lămâia și ceaiul verde pot fi folosite pentru a vă curăţa organismul după excese. Aceste băuturi forțează sângele să treacă prin rinichi mai repede, ceea ce înseamnă că orice impurități sunt filtrate mai repede. Rețineți că ar trebui să rămâneți hidratat pentru a vă ajuta corpul să fie în formă”, explică nutriționistul Șerban Damian.

Mâncaţi puţin şi des 

“Orice reducere a aportului de alimente ar trebui făcută pe parcursul zilei şi între mese, nu prin evitare sau sărind peste o masă. Unii oameni încearcă să întrerupă dieta, ceea ce induce un deficit caloric mare, cu scopul de a pierde rapid în greutate. Deşi acest lucru poate funcţiona în unele cazuri, nu este cea mai bună solutie pentru scăderea în greutate şi poate determina corpul să păstreze energia sub formă de depozite de grăsime, încetinind astfel metabolismul şi prevenind metabolizarea grăsimii pe termen lung. Dacă aţi revenit la programul de antrenament, trebuie să mâncaţi în mod regulat pentru a evita senzaţia de foame”, conchide medicul nutriţionist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel