Ce sfat are Udrea pentru Macovei, privind alegerile prezidențiale
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, a confirmat, într-o emisiune la B1 TV, că țintește candidatura la președinția României, însă colegei sale de partid, Monica Macovei, îi recomandă să facă un exercițiu înainte de a lua decizia de a candida la alegerile prezidențiale de anul viitor.

Elena Udrea, întrebată, miercuri, la emisiunea "Evenimentul Zilei" dacă dorește să candideze la alegerile prezidențiale din 2014, a răspuns: "Mă bucur că suntem la nivelul în care ne putem pune problema unei femei președinte. Am depășit, deci suntem la un alt nivel de înțelegere și acceptare. Orice politician care face politică din pasiune și  vrea să facă carieră se gândește să candideze la un moment dat la președinție ca fiind cel mai înalt obiectiv la care te poți gândi. Dacă mai și câștigi, cu atât mai bine. Da, într-o zi, în carieră, mă gândesc să candidez la președinție”, a spus Udrea, precizând, totuși, că este "devreme" să se gândească la alegerile de anul viitor.

Deputata democrat-liberală a adăugat: "Cred că, mai important decât să spunem astăzi cine candidează din partea PDL, trebuie să vedem dacă putem să  facem din candidatul nostru candidatul întregii drepte românești, să vedem dacă putem să îi punem în spate, candidatul este o mașinărie politică puternică pentru că un candidat care să facă ce a făcut Traian Băsescu în 2004 nu avem, nu există, mai este USL, dar USL are o mașinărie politică în spate de 50%, să vedem în ce măsură reușim să avem ca partener în aceste alegeri pe Traian Băsescu și să îl putem desemna pe cel care poate să ducă bătălia cu Ponta și Antonescu, pentru că putem să îi avem pe amândoi candidați în 2014".

Emil Boc, cele mai mari șanse de prezidențiabil al PDL

Întrebată cine ar putea candida din partea dreptei românești, Elena Udrea a explicat că Emil Boc are cele mai mari șanse.

"Avem posibilitatea să candidăm cu Mihai Răzvan Ungureanu, din partea dreptei, cu Emil Boc, din partea PDL. Dacă ne uităm pe sondaje și pe potențial, faptul că se schimbă percepția asupra guvernării Boc, el a fost cel mai demonizat, dacă este evident că va puncta și cel mai mult, el a tras cel mai mult ca imagine de pe urma guvernării. Dar Emil Boc este primul pe listă, el are cele mai mari șanse, dar un factor important este să vrea candidatul acest lucru”, a declarat deputatul democrat-liberal.

Sfatul Elenei Udrea pentru Monica Macovei

În același context, Elena Udrea a avut un comentariu și la adresa fostului ministru al Justiției, actual europarlamentar, Monica Macovei, privind o eventuală candidatură a acesteia la președinție: ”Dacă doamna Macovei va dori să candideze, eu cred că va putea să facă un exercițiu, să încerce să candideze independent la europarlamentare. Dacă vrei să iei 50% plus unu în decembrie, cred că poți să iei 3% în iunie. Poate fi vorba și de doamna Macovei, dar la dânsa este mai simplu pentru că are această oportunitate, să încerce să ia voturile încă din iunie”, a declarat Elena Udrea.

Întrebată, de asemenea, care este relația sa cu Monica Macovei, Elena Udrea a răspuns: "Eu nu am relații personale în politică. Eu am relații colegiale. Doamna Macovei își face bine treaba la Bruxelles", a conchis Udrea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel