Data actualizării:
Data publicării:

Ce semnificație are poziția în care doarme câinele tău

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @master1305
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @master1305
Știai că pozițiile de dormit ale câinilor au o anumită semnificație? Află câteva dintre ele în acest articol! 

Domitul pe burtă

Câinii pot dormi pe burtă atunci când simt căldură. Această poziție este similară cu poziția Superman.

Semnificație: Această poziție ar putea indica faptul că patrupedul simte căldură și folosește o podea răcoroasă pentru a-și reduce temperatura.

Dormitul pe o suprafață rece

Similar punctului anterior, un câine va dormi pe o suprafață rece pentru a-și regla temperatura. Chiar dacă de obicei se va așeza pe burtă, el poate dormi pe o suprafață rece în orice poziție pentru a se răcori.

Semnificație: Câinele ar putea să simtă căldură, așa că fii atent la acest comportament.

Vizuina 

Probabil ai văzut cățelul tău învăluit într-o pătură, perne sau chiar în geaca pe care ai lăsat-o pe canapea. 

Semnificație: Această poziție sugerează faptul că patrupezii caută confort și siguranță sau ar putea încerca să se calmeze.

Cu burta în sus

Poziția cu burta în sus este atunci când câinele stă întins pe spate cu picioarele în aer. Aceasta poate părea amuzantă pentru noi, dar pentru câini, este foarte confortabilă.

Semnificație: Câinii care dorm în această poziție sugerează că au încredere în tine și se află într-un mediu familiar. Această poziție permite și o aerisire a corpului.

Spate în spate

Câinele își va așeza spatele în spatele altui câine sau al tău.

Semnificație: Această poziție de somn a câinelui arată că ei manifestă dragoste și afecțiune.

2. Sursă foto... (caine-dormind3_54698700.jpg)

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @freepic.diller

Obiceiurile câinilor în timpul somnului:

Acum că știi ce înseamnă diferitele poziții de somn ale câinilor, să explorăm și alte obiceiuri pe care câinii le pot avea în timpul somnului:

Mișcări bruște:

Asemenea oamenilor, câinii pot face mișcări bruște în timpul somnului. Acest lucru poate să apară între stadiile de somn și este complet normal.

Visare:

Din nou, așa cum facem și noi, câinii pot visa! 

Alergare:

Nu ne referim la alergarea fizică, ci când câinele tău stă pe o parte (adică în poziția de dormit pe o parte), s-ar putea să observi că labele lui se mișcă. Acest lucru ar putea fi o reacție la un vis.

Lătrat sau țipăt:

Dacă patrupedul tău latră sau țipă în somn, ar putea reacționa la ceva din visul lor. Nu trebuie să-ți faci griji - este practic vorbire în somn!

Săpat sau învârtit:

Unii câini se vor învârti în cerc înainte de a se culca și s-ar putea chiar să sape cu labele în locul în care vor să doarmă. Acesta este un comportament normal al câinilor.

Sforăit:

Sforăitul este mai comun în cazul raselor de câini brahicefalice, deoarece, din păcate, acestea sunt cunoscute pentru problemele respiratorii. Dacă ești îngrijorat, contactează întotdeauna un medic veterinar, potrivit Purina.co.uk.

VEZI ȘI: Șase poziții de dormit ale câinilor. Ce semnificație are fiecare https://www.dcnews.ro/sase-pozitii-de-dormit-ale-cainilor-ce-semnificatie-are-fiecare_943641.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel