Ce se va întâmpla cu terasele. Orban dă semnalul
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Ludovic Orban a spus, vineri, că, odată cu instituirea stării de alertă în România, terasele nu au fost redeschise, dar, dacă „oamenii se comportă responsabil" și dacă vor fi găsite soluții pentru a reduce riscul de transmitere a COVID-19, acestea își vor relua activitatea.

„Intenţia noastră (...) este aceea de a relaxa gradual, bine gândit, pe baza unor evaluări de risc epidemiologic foarte bine puse la punct toate restricţiile. În măsura în care, până la 1 iunie, nu vom înregistra o creştere semnificativă a numărului de cazuri, vor urma următoarele măsuri de relaxare pe care le-am gândit şi aceasta, încă o dată vă spun, în funcţie de evaluările de risc epidemiologic. Nu s-a dat drumul la terase din data de 15 mai, dar, mai ales că se face vreme frumoasă, în condiţiile în care putem să găsim nişte soluţii prin care să reducem riscul de transmitere a virusului, se poate da drumul la terase", a afirmat prim-ministrul, vineri.

Ludovic Orban a punctat că „în timp, gradual, în măsura în care oamenii se comportă responsabil, în măsura în care oamenii respectă regulile, înţeleg care sunt toate metodele de transmitere a virusului şi iau atitudinea corectă pentru a se proteja sau pentru a-i proteja şi pe ceilalţi, uşor - uşor o să revenim la normalitate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel