Familia regală britanică adoră să sărbătorească Crăciunul într-un mod cu adevărat inedit, întrucât festivitățile culinare din reședința regală nu sunt niciodată doar un simplu obicei. Darren McGrady, fost bucătar regal care a slujit cu mândrie la curtea Reginei Elisabeta a II-a încă de pe vremea când trăia Prințesa Diana, a fost responsabil de pregătirea mesei festive de Crăciun șapte ani la rând.
Cu o experiență vastă în arte culinare regale, McGrady a adus rafinament și talent în prepararea bucatelor festive pentru a celebra această zi specială. Masa festivă de Crăciun a Familiei Regale britanice nu este doar un prilej de a mânca, ci și o oportunitate de a experimenta arome excepționale și preparate sofisticate. Fiecare detaliu al meniului regal este gândit cu atenție, iar ingredientele folosite sunt alese cu grijă pentru a asigura o experiență culinară de neuitat. McGrady, cu pasiunea și cunoștințele sale, a adus la viață tradițiile festive ale familiei regale prin preparate care îmbină eleganța cu savoarea.
Ce se mănâncă de Crăciun
În dimineața zilei de sărbătoare, bărbații și femeile din familie mănâncă, de fapt, separat. Potrivit lui Darren, bărbaților li se servește un mic dejun englezesc complet, care include ouă, slănină, ciuperci, pește afumat și rinichi la grătar. Cu toate acestea, se spune că doamnele din casă se bucură de un mic dejun ușor cu „fructe tăiate, o jumătate de grapefruit, pâine prăjită și cafea, toate livrate în camerele lor”. Apoi, în mod tradițional, familia merge șa biserică înainte de a se întoarce la prânz. „A fost aceeași masă în fiecare an”, a spus Darren publicației Hello Magazine.
"Nu făceau șuncă sau altceva, doar curcani tradiționali. Am făcut trei curcani pentru Regina și familia ei în sufrageria regală, unul pentru creșa copiilor și apoi mai mulți pentru cei aproximativ 100 de angajați, așa că toată lumea a avut un prânz de Crăciun. Cina includea „curcan, diferite umpluturi – salvie și ceapă, castane – și garniturile tradiționale precum cartofi prăjiți, piure de cartofi, păstârnac și varză de Bruxelles”, a adăugat Darren, iar apoi urma budinca de Crăciun pentru desert. „Budinca era turnată în vase, stropită cu lichior și apoi ispravnicul palatului o ducea, în flăcări, în sala de mese regală”, a spus Darren. „Era totul atât de tradițional!” a mai spus bucătarul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Știi cine e tânăra din această fotografie restaurată? A contribuit decisiv la existența României / imagine completă în articol
- Pensionarii vor putea să-și ia talonul de pensie și biletele de tratament online, ne spune Daniel Baciu. Ce înseamnă digitalizarea Casei de Pensii și care este stadiul recalculării pentru septembrie
- Desființarea SIIJ, adoptată în ședința de Guvern. Proiectul o să fie înaintat Parlamentului
- Ciolacu: Avem o veste bună pentru pensionari / Video
- Povestea româncei care a devenit prima avocată din Europa și prima femeie din lume cu doctorat în Drept
- Tot mai mulți tineri din România adoptă trendul "furry" și se transformă în "fursona". Sabina Rusescu: În SUA sunt oameni care se cred obiecte
- Vine vara mai devreme. Elena Mateescu (ANM) a spus cum va fi vremea în weekend și săptămâna viitoare
- Mircea Badea: De ce nimeni nu a intervenit în cazul crimei din Crângași
- Aparat de zbor ucrainean prăbușit în România: totul a fost ținut secret. Bogdan Chirieac: Toată lumea s-a speriat. Trebuiau să anunțe în primul moment
- Anamaria Prodan dă cărțile pe față, în direct, la TV: „Acesta este avantajul să ai un iubit mai tânăr!”
- Cum să fii mai optimist printr-un gest simplu. Japonezii au studiat fenomenul și funcționează
- România, în topul mondial al Internetului rapid. Andi Cristea: Am folosit cele mai noi tehnologii să ajungem aici
- Frumusețile Bucovinei nu sunt exploatate turistic suficient. Contracandidatul lui Flutur, plan pentru Suceava