Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți la consumul de carne
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Poate ați auzit că limitarea cantității de carne pe care o consumați are o varietate de beneficii, inclusiv pierderea în greutate. Reducerea consumului de carne a fost într-adevăr legată de îmbunătățirea sănătății și de un risc redus de anumite boli. Cu toate acestea, aceste beneficii par să depindă de ce alte alimente consumați și de ce tipuri de carne limitați.

Poate ați auzit că limitarea cantității de carne pe care o consumați are o varietate de beneficii, inclusiv pierderea în greutate. Reducerea consumului de carne a fost într-adevăr legată de îmbunătățirea sănătății și de un risc redus de anumite boli. Cu toate acestea, aceste beneficii par să depindă de ce alte alimente consumați și de ce tipuri de carne limitați, conform Healthline.com.

Sprijină sănătatea generală și gestionarea greutății


Multe modele de alimentație nu includ carne sau includ cantități limitate de carne, iar cele mai multe dintre ele au fost asociate cu beneficii pentru sănătate într-o oarecare măsură.

Dietele vegetariene, care exclud carnea, și dietele vegane, care exclud toate produsele de origine animală, au fost legate de un risc redus de boli de inimă și cancer.

În plus, cercetările sugerează că mai multe diete pe bază de plante sunt asociate cu o rezistență îmbunătățită la insulină și un risc mai scăzut de diabet de tip 2, în comparație cu mai multe diete pe bază de animale.

Poate ajuta la reducerea riscului de boli de inima


Unul dintre aspectele cele mai cercetate ale dietelor pe bază de plante este efectul acestora asupra sănătății inimii.

Cercetările controversate au găsit asocieri între aportul de grăsimi saturate, găsite în principal în carne și produse de origine animală, și un risc crescut de boli de inimă.

Există multe dezbateri despre această potențială legătură. Chiar și așa, poate fi cel mai bine să vă moderați aportul de surse de carne care tind să fie bogate în grăsimi saturate

Dietele pe bază de plante nu includ multă carne (dacă există) și sunt adesea bogate în surse de grăsimi nesaturate, cum ar fi:

nuci si seminte
avocado
ulei de masline


De asemenea, tind să fie bogate în fibre alimentare, un nutrient care poate ajuta la reducerea nivelului ridicat de colesterol din sânge, care este asociat cu boli de inimă.

Poate ajuta la protejarea împotriva anumitor tipuri de cancer


Limitarea anumitor tipuri de carne poate ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de anumite tipuri de cancer.

Consumul multor carne roșie și procesată a fost asociat cu un risc mai mare de a dezvolta cancer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel