Ce se întâmplă în ”bisericile noastre” din Olanda, din Germania, din Danemarca astăzi. Preotul Iagăru: Este fantastic şi nu ai cum să nu fii bucuros
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto Facebook
foto Facebook
Preotul Ion Iagăru a spune că românii sunt buni, altruști și... umani. 

Românii sunt altruişti şi solidari, consideră preotul Ion Iagăru de la Biserica Spitalului Municipal Caracal, din judeţul Olt, cel care a iniţiat şi coordonat numeroase proiecte sociale şi umanitare.

"Sunt fericit şi împlinit că sunt român. Unul dintre motive, ca să păstrăm direcţia vizavi de tot ceea ce înseamnă campanii umanitare, este că s-a dovedit şi se demonstrează că românii sunt altruişti, sunt umani, românii sunt mai solidari decât multe naţiuni. Şi vă mai spun un lucru - chiar zilele acestea vorbeam cu cineva din Olanda care datorită funcţiei călătoreşte şi în Germania şi Danemarca şi spunea: 'Părinte, noi mergem la bisericile noastre din Olanda, din Germania, din Danemarca, îmbrăcaţi în port tradiţional'. Da, în comunităţile româneşti, la biserică se duc aproape toţi îmbrăcaţi în straie naţionale. Este fantastic. Nu vedeţi alte comunităţi mergând în straie naţionale la biserică. La români vezi lucrul acesta, ceea ce este fantastic şi nu ai cum să nu fii bucuros şi împlinit că ai un astfel de neam care nu-şi uită identitatea şi-şi iubeşte ţară", a declarat pentru Agerpres preotul Ion Iagăru.

Datorită campaniilor iniţiate de preotul Ion Iagăru, derulate cu ajutorul voluntarilor din cadrul Asociaţiei ”Fiţi Buni”, de Crăciun şi de Paşte copiilor internaţi în spitale din judeţele Olt, Dolj şi Teleorman le sunt oferite cadouri, bebeluşilor aflaţi în cinci spitale din aceste zone le sunt asigurate lunar şerveţele umede şi scutece de unică folosinţă, iar la Spitalului Municipal Caracal au fost făcute renovări şi achiziţionate materiale şi echipamente pentru diferite secţii. Pentru a oferi cadouri de sărbători copiilor internaţi în spitale, Ion Iagăru şi Asociaţia Fiţi Buni au început colecta în această săptămână, iar darurile vor fi oferite în apropierea Crăciunului. 

Preot de spital de peste 25 de ani, Ion Iagăru s-a implicat în acţiuni caritabile încă de la începutul activităţii, iar succesul demersurilor sale, spune el, se datorează şi eforturilor enoriaşilor bisericii, dar şi membrilor şi voluntarilor Asociaţiei ”Fiţi Buni”, condusă de Nicoleta Iagăru (preşedinte) şi Carmen Niţă (vicepreşedinte).

Printre susţinătorii campaniilor iniţiate de preot s-au numărat în ultimii doi ani şi mai mulţi soldaţi portughezi aflaţi la instrucţie la Batalionul Infanterie Romanaţi din Caracal, care au participat în număr mare la întreceri sportive în scop caritabil, la acţiuni de donare de echipamente sportive şi rechizite pentru şcolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel