Ce se întâmplă dacă renunți complet la sucurile carbogazoase. Cele 6 efecte uimitoare. Scapi de 27 de kilograme într-un an
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ce se întâmplă dacă renunți complet la sucurile carbogazoase. Cele 6 efecte uimitoare. Scapi de 27 de kilograme într-un an / Foto: Pixabay, de Hans
Ce se întâmplă dacă renunți complet la sucurile carbogazoase. Cele 6 efecte uimitoare. Scapi de 27 de kilograme într-un an / Foto: Pixabay, de Hans
Află în articol ce se întâmplă în organismul tău atunci când renunți complet la sucurile carbogazoase.

Se știe deja că dacă obișnuiești să bei sucuri carbogazoase îți faci mult rău. Nu sunt deloc sănătoase, asta pentru că pe lângă faptul că au mult zahăr, conțin și o mulțime de E-uri. Te-ai întrebat vreodată ce s-ar întâmpla dacă ai renunța complet la ele? Ei bine, uite 6 efecte pe care le vei simți într-un timp foarte scurt de timp dacă nu vei mai bea băuturi carbogazoase:

1. Sănătatea inimii se va îmbunătăți

Un studiu realizat de Universitatea Harvard în 2012 a constatat că băuturile cu zahăr cresc riscul unei persoane de a dezvolta boli cronice de inimă. Un alt studiu din 2011 a constatat că băuturile zaharoase măresc tensiunea arterială. Astfel, limitarea consumului de suc la o băutură pe zi poate duce la îmbunătățirea tensiunii arteriale și a sănătății inimii, scrie Realitatea.net.

2. Creierul tău va funcționa mai bine

Deși mulți oameni consumă băuturi carbogazoase pentru un plus de energie, consecințele consumului ridicat de zahăr depășesc avantajele. Un studiu a constatat că un consum de zahăr regulat pe parcursul a mai multor ani ar putea duce la probleme de învățare și probleme cu memoria. Prin urmare dacă vrei să fii cu adevărat eficient și concentrat mai bine renunți la ele.

3. Zâmbetul tău va fi mai strălucitor

Da, consumul de suc îți poate afecta dantura. Te poți trezi cu pete pe dinți și alte probleme dentare. În unele cazuri, consumul ridicat de suc poate deteriora dinții la fel de mult precum consumul de metamfetamină, potrivit unui studiu din 2013. Dacă renunți la ele vei avea dinți mai sănătoși și mai frumoși.

4. Vei avea oase mai puternice

Renunțarea la băuturi carbogazoase te poate ajuta să ai oase mai puternice și să scapi de riscul de apariție a osteoporozei. Culoarea închisă a unor sucuri este dată de un fosfor creat artificial, care poate determina eliminarea calciului din oasele tale. Înlocuirea sucurilor zaharoase cu băuturi naturale, cum ar fi ceaiul sau apa, te va ajuta să îți protejezi sănătatea oaselor.

5. Rinichii tăi vor fi mai sănătoși

Studiile au arătat că un consum ridicat de suc poate provoca boli renale și chiar insuficiență renală. Nici sucurile dietetice nu sunt bune, așa că dacă îți dorești să previi bolile de rinichi, nu le mai consuma.

6. Poți slăbi

Sucurile conțin multe calorii goale. Potrivit experților, eliminarea unui suc cu zahăr din dieta ta în fiecare zi te-ar putea ajuta să eviți 200.000 de calorii sau aproximativ 27 de kilograme într-un an. Dacă vrei să slăbești, renunță de tot la ele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel