Data publicării:

Ce se întâmplă dacă prepari ceaiul în apă rece? Secetele unei băuturi pline de vitamine și minerale

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Ce se întâmplă dacă prepari ceaiul în apă rece. Secetele unei băuturi pline de vitamine și minerale.Sursa foto: freepik.com
Ce se întâmplă dacă prepari ceaiul în apă rece. Secetele unei băuturi pline de vitamine și minerale.Sursa foto: freepik.com
Majoritatea persoanelor știu că ceaiul poate fi preparat dor cu apă a cărei temperatura este de +60 de grade sau mai mare.

Dar știi că ceaiul se poate face și cu apă rece? Atitudinea ta față de această băutură se va schimba pentru totdeauna. Această tehnologie ar trebui înțeleasă mai detaliat. Ce rost are prepararea ceaiului cu apă rece?

Dacă te uiți la compoziția ceaiului, poți găsi: vitamine din diferite grupe, potasiu, magneziu, fosfor, fluor, cupru, zinc și multe altele.

Pieptul de pui va fi moale și suculent. Doar gospodinele cu experiență cunosc cum să-l prepare corect

Și ce cantitate de substanțe se va păstra oare dacă torni apă clocotită peste ceai? În timpul tratamentului termic, unele dintre substanțele utile mor. Prin urmare, dacă utilizezi metoda de preparare la rece, majoritatea substanțelor utile din ceai pot fi conservate.

Prin prepararea ceaiului în apă rece, gustul acestuia va fi foarte diferit de cel cu care sunteți obișnuiți. Cu tehnologia corectă de preparare, gustul băuturii va deveni strălucitor. Pentru a realiza acest lucru, este necesar să urmezi cu strictețe tehnologia de gătit.

Cum se prepară ceaiul cu apă rece?

Schema de preparare a băuturilor arată astfel. Mai întâi trebuie să pregătești apa, care trebuie să fie filtrată și gustoasă. Nu trebuie să folosești apă fiartă, deoarece aceasta va afecta negativ gustul băuturii.

Poți folosi un ceainic de sticlă pentru prepararea infuziei. Pune câteva linguri de ceai pe fundul ceainicului. Deasupra toarnă apă și pune ceainicul în  frigider timp de câteva ore. Când ceaiul este infuzat, acesta poate fi consumat.

Cea mai simplă salată de primăvară cu varză tânără și ridichi

Termenul pentru prepararea ceaiului în apă rece depinde de ce soiul ales. Dacă prepari ceai negru sau verde, acesta se va infuzează în aproximativ 4 ore.

Ceaiul alb, roșu și cel olong  se infuzează în aproximativ 6 ore. De asemenea, merită să știi că cu cât densitatea frunzei de ceai este mai mare, cu atât se va prepara mai mult timp în apă rece.  

De asemenea, poți prepara ceaiul cu gheață. Această metodă este mai rapidă și mai simplă. Frunzele se pun într-un ceainic, care se umple cu apă rece și se mai adaugă și cuburi de gheață. Folosind această metodă, nu este necesar să mai pui ceainicul în frigider.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel