Ce se întâmplă dacă mănânci usturoi înainte să dormi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ana Vasilescu
WhatsApp
Există numeroase beneficii ale consumului de usturoi pe parcursul zilei, dar este adevărat că usturoiul ajută la somn? Răspunsul simplu este "nu" - nu dacă îl consumați seara cu intenția de a vă odihni mai bine pe tot parcursul nopții.

Usturoiul mâncat înainte de culcare poate irita stomacul

Usturoiul este un stimulent gastro-intestinal, deci ar trebui sa evitati sa mancati cantitati mari de seara. Mai mult, persoanele care au probleme de digestie sau stomac ar trebui să se gândească de două ori înainte de a consuma usturoi. 

Cel mai bine ar fi să consumaţi usturoi la prânz. 

De ce ar trebui să luați în considerare usturoiul dacă sforăiţi


Usturoiul a fost folosit de mult timp pentru a trata tulburările sforăitului. Ajută la uscarea membranelor mucoase și la deschiderea căilor respiratorii, care, teoretic, pot reduce șansele de a sforăi și de a vă ajuta să dormiţi mai bine.

Aceasta nu înseamnă că ar trebui să consumaţi usturoi înainte de culcare. Pur și simplu încorporați usturoiul în obiceiurile zilnice de alimentație.

Puterea usturoiului

Dacă stomacul tău poate accepta usturoiul, acesta trebuie mâncat în mod regulat. Prin alimentarea corpului cu substanțele nutritive, sistemul cardiovascular și imunitar poate funcționa mai eficient.

Pentru a putea avea un somn liniştit, ar trebui să consumaţi înainte de culcare alimente precum spanacul, dovleacu, fasolea, tamatele şi somonul. 

VEZI ŞI Mujdei de usturoi, ingredientul pe care îl adaugă românii, deși nu trebuie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel