Ce se întâmplă dacă mănânci grapefruit seara
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Grapefruitul e unul din cele mai delicioase şi sănătoase fructe. Chiar e recomandat consumul zilnic, în special dimineaţa la micul dejun. Dar ce se poate întâmpla dacă ai poftă să-l savurezi seara?

Deși originea grapefruitului încă nu este cunoscută exact, diverse investigații indică faptul că este o încrucișare naturală între portocala dulce și pomelo. Există persoane care consideră că obiceiul de a consuma fructe pe timp de noapte este nociv pentru sănătate, dar u studiu recent a demontat acest tip de mituri. Dimpotrivă, s-a demonstrat că un grapefruit înainte de culcare este mai mult decât benefic pentru sănătate. Cel puţin așa subliniază Livestrong. Singurul lucru nepermis este combinarea unor medicamente cu acest fruct, deoarece poate avea efecte secundare, cum ar fi arsurile la stomac. Cu toate acestea, este întotdeauna recomandat să consultați medicul curant în prealabil.

Ce se întâmplă dacă mănânci grapefruit seara

Potrivit portalului Healthline, consumul acestui fruct seara aduce o serie de beneficii:

Te ajută să adormi mai repede

Creșterea imunității datorită cantității mari de antioxidanți pe care o are

Menține sațietatea în corp și vă scapă de mâncatul excesiv noaptea

Combate crampele nocturne

Hidratează corpul și reduce senzația de sete

Facilitează digestia

Întărește sistemul imunitar

Ajută la slăbit în mod natural

Reduce prezența unor boli precum diabetul

Protejează sănătatea inimii

Reduce riscul de pietre la rinichi

Oferă o cantitate mare de nutrienți organismului

Fructul prietenos cu silueta

Grapefruitul este un aliment care nu ar trebui să lipsească din diete. Are mai multe proprietăți care stimulează pierderea în greutate, în special conținutul de fibre. În plus, grapefruitul conține puține calorii și multă apă, două condiții necesare pentru ca alimentele să ajute la slăbit. Un studiu din 2006 a scos la iveală beneficii aproape imediate ale consumului de grapefruit pentru slăbit. Cercetarea, efectuată pe 91 de subiecți obezi, a demonstrat că jumătate de grapefruit proaspăt de trei ori pe zi, înainte de fiecare masă, conduce la o pierdere importantă în greutate comparativ cu alte metode, cum ar fi capsulele de grapefruit, sucul de grapefruit și sucul de mere. Mai exact, cei din grupul care a consumat grapefruit proaspăt au pierdut cel mai mult în greutate. În medie, au slăbit cu 1,6 kilograme în decurs de 12 săptămâni. În același timp, participanții din grupul cu suc de mere au dat jos, în medie, mai puțin de 1 kilogram (0,3 kg). Cei care au băut suc de grapefruit au pierdut 1,5 kilograme, iar cei care au luat capsule – 1,1 kilograme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel