Urmărește emisiunea live
Ce se întâmplă dacă dai câinelui să bea alcool. Nici măcar în glumă să nu faci asta
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Unsplash, Daniel Bunsteiner
Foto: Unsplash, Daniel Bunsteiner
Nu daţi niciodată alcool câinelui sau pisicii! Nu vreţi să vă luaţi rămas bun de la prietenii blănoşi de care se presupune că aveţi grijă în fiecare zi, nu?

Sigur aveţi printre voi acel prieten hazliu care adoră să fie în centrul atenţiei şi e pus mai mereu pe şotii. Una din farsele preferate la petreceri e să se dea animalelor de companie să bea "puţin" vin sau bere, măcar să guste. Unii motivează că e doar o simplă curiozitate şi vor să vadă o reacţie cât de mică, alţii, mai sadici, în frenezia momentului sau în miezul petrecerii, chiar îşi doresc să vadă cum face un câine... beat. Ei bine, astfel de comportament este de condamnat, cu siguranţă! Se poate considera cruzime împotriva animalelor. Nu daţi niciodată alcool animăluţelor, indiferent dacă este câine, pisică sau hamster. Nu se vor îmbăta aşa cum unii se aşteaptă. Ci le veţi pune viaţa în pericol! De la greaţă şi vărsături până la ultima suflare a blănoşilor nu e decât un pas! Aşa că aveţi mare grijă şi nu experimentaţi, sub nicio formă, aşa ceva pe animalele de companie, spre amuzamentul găştii de prieteni! Nu veţi impresiona pe nimeni, ba mai mult, veţi atrage dizgraţie şi veţi fi aspru criticat. 

Stăpânii animalelor de companie încearcă de cele mai multe ori să le ofere acestora cele mai bune condiții, achiziționând cel mai bun  tip de hrană, vizitând periodic un doctor și oferindu-le iubirea și atenția necesare. Chiar și așa, stăpânii câinilor tind să omită câteva lucruri esențiale, printre care se numără și consumul de alcool al patrupedului. Alcoolul face parte din categoria lucrurilor pe care proprietarii câinilor nu ar trebui să le pună la dispoziția acestora dacă își doresc să nu ajungă prea repede la veterinar.

Alcoolul şi ciocolata, duşmani de moarte ai patrupedului

Specialiștii au testat de-a lungul timpului mai multe alimente și au descoperit că ciocolata, ceapa și alcoolul sunt trei lucruri pe care iubitorii de animale nu ar trebui să le ofere câinilor. Alcoolul, indiferent de cantitate, poate provoca probleme severe precum vărsături, dezorientare, febră, tremurături, convulsii, agitație, iar în cele mai severe cazuri, moarte.

Deși uneori poate părea tentant, specialiștii recomandă să nu îi oferi animalului tău de companie nici măcar o sorbitură din băutura cu alcool pe care o consumi, deoarece această distracție de moment te poate costa scump. Etanolul și hameiul îl pot face pe micuțul tău să sufere o intoxicație cu alcool severă, așa că cel mai bine ar fi să îi oferi acestuia doar lichidele potrivite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel