Ce se întâmplă dacă bei un pahar de lapte înainte de culcare în fiecare seară. Este contraindicat unor persoane
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ce se întâmplă dacă bei un pahar de lapte înainte de culcare în fiecare seară. Este contraindicat unor persoane / Foto: Pixabay, de moritz320
Ce se întâmplă dacă bei un pahar de lapte înainte de culcare în fiecare seară. Este contraindicat unor persoane / Foto: Pixabay, de moritz320
Află în articol ce se întâmplă dacă bei un pahar de lapte înainte de culcare în fiecare seară.

Laptele este o băutură cunoscută de mult timp pentru beneficiile sale pentru sănătate. În mitologia indiană, există credințe despre "oceane lăptoase" care le-au dat oamenilor nemurire și putere. Miturile africane spun că universul s-a născut dintr-o picătură de lapte. Conform tradiției grecești, Hercule mânca doar lapte și brânză, scrie championat.com.

Băutura conține o cantitate mare de fosfor, calciu și proteine. Este folosit[ pentru a trata răcelile și virusurile, fiind recomandat pentru întărirea imunității. Puteți auzi adesea că consumul de lapte noaptea este bun pentru sănătatea generală și somn, precum și pentru ameliorarea anxietății și a tensiunii. E chiar așa?

Cum te ajută laptele să adormi și ce se va întâmpla dacă îl bei în fiecare seară


Băutura conține melatonină și triptofan - aceste substanțe întăresc cu adevărat somnul și îi afectează pozitiv calitatea. Dacă bei un pahar de lapte în fiecare seară înainte de culcare, melatonina va "regla" organismul pentru a dormi. Datorită triptofanului, crește producția de serotonină, hormonul fericirii, care ajută la relaxare și la un somn mai bun.

Între timp, există ipoteza că un pahar de lapte înainte de culcare are, mai degrabă, un efect psihologic. O băutură caldă noaptea, care ni se dădea în copilărie, are un efect benefic asupra sistemului nervos, calmează și acționează ca un fel de somnifer.

Alte beneficii ale laptelui


Întărește oasele și dinții. Laptele conține calciu, vitamina D și fosfor - ajută la întărirea scheletului și a altor structuri osoase din organism.
Ajută la controlul greutății. Consumul de lapte îți va permite să slăbești și să nu câștigi alte kilograme noi în plus. Băutura conține proteine, care ajută la reglarea procesului de pierdere în greutate.

Îmbunătățește funcția creierului. Laptele conține acizi grași omega-3, aceștia au un efect benefic asupra creierului și, de asemenea, reduc riscul de afectare a memoriei și a bolii Alzheimer.

Cine nu ar trebui să bea lapte noaptea


Nu uitați de contraindicații. Laptele înainte de culcare nu este recomandat persoanelor care suferă de deficit de lactază (o altă denumire este intoleranța la lactoză).

Acest lucru poate duce la probleme cu tractul gastro-intestinal. De asemenea, dacă luați medicamente sau pastile, acestea nu trebuie luate cu lapte. Dacă nu aveți contraindicații, beți lapte cald și nu mai târziu de jumătate de oră înainte de culcare.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel