Ce se întâmplă cu tarifele în Roaming din Marea Britanie, după BREXIT
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Odată cu anunțarea Brexit-ului, se schimbă și tarifele pentru roaming. Iată ce se întâmplă cu acestea.

Începând cu 1 februarie 2020, Marea Britanie nu va mai fi, în mod oficial, membru al Uniunii Europene, iar această schimbare vine la pachet cu o mulțime de reguli și reglementări noi, printre care și tarifele pentru roaming.

Cum vor fi tarifate datele, apelurile și mesajele

Astfel, se va ține cont de același sistem folosit și până acum, cunoscut sub numele de roam like at home, care presupune că toate apelurile și mesajele pe care le efectuezi, dar și datele mobile pe care le consumi vor fi taxate de către operatorul de telefonie mobilă la același preț ca atunci când te afli în România. Același lucru se aplică și la mesajele sau apelurile pe care le primești în momentul în care ești în străinătate. 

Ei bine, acest lucru se va aplica până la finalul anului și în Marea Britanie, chiar dacă aceasta nu va mai face parte din Uniunea Europeană.

Ce spun reprezentanții ANCOM

„Cu toate că Brexit-ul are loc, românii vor continua să beneficieze de roaming la tarife naţionale în Marea Britanie, precum şi de plafoanele tarifare aplicabile la nivel european pentru apelurile şi SMS-urile transmise din România către numerele de telefon din Marea Britanie, până, cel puţin, la 31 decembrie 2020. Negocierile ulterioare dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie vor stabili ce se întâmplă după 31 decembrie 2020", a declarat Eduard Lovin, vicepreşedintele ANCOM, potrivit unui comunicat de presă, citează playtech.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel