Ce se întâmplă cu podul peste Dunăre de la Tulcea la Brăila. Mesaj pentru ministrul Transporturilor
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ce se întâmplă cu podul peste Dunăre de la Tulcea la Brăila. Mesaj pentru ministrul Transporturilor / Foto Pexels
Ce se întâmplă cu podul peste Dunăre de la Tulcea la Brăila. Mesaj pentru ministrul Transporturilor / Foto Pexels
Conform Tulcea Noastră, de ceva vreme, se aud zvonuri potrivit cărora lucrările la podul de peste Dunăre, Tulcea – Brăila, ar avea ceva probleme, motiv pentru care Mirela Furtună, deputat, i-a scris ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.

Temerea este justificată de faptul că bugetul pentru anul 2021 nu va cuprinde suficiente surse de finanţare pentru continuarea lucrărilor la pod. Iată ce scrie în scrisoare:

„Stimate domnule Ministru,

Realizarea podului peste Dunăre de la Tulcea la Brăila reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din ultimii ani din România.

Finanțarea lucrărilor estimate la aproximativ 500 de milioane de euro situează această lucrare în topul investițiilor din România.

Realizarea podului și a conexiunilor subsecvente va crea posibilitatea dezvoltării economice a zonei, prin legarea Dobrogei de Moldova. Lucrările la podul Tulcea-Brăila s-au desfășurat foarte bine, iar acestea sunt chiar în avans față de calendarul asumat.

Merită subliniat că finanțarea lucrărilor se face prin fonduri europene, atrase în cadrul programului specific ITI Delta Dunării. Un program destinat al Uniunii Europeane pentru zona Deltei.”

Continuarea pe tulceanoastra.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel