Ce se întâmplă cu plata PENSIILOR. Dan Vîlceanu dă cărțile pe față: Doamna Turcan a fost supărată
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
10 trucuri despre cum să economisești bani în 2022
10 trucuri despre cum să economisești bani în 2022
Dan Vîlceanu, viitor ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, a vorbit despre plata pensiilor și altor venituri, din partea statului. 

Dan Vîlceanu, ministrul propus și avizat la Investiții și Proiecte Europene, a punctat, în cadrul audierilor de astăzi, din Parlament, că rectificarea bugetară care va avea loc s-ar fi făcut până astăzi, dacă n-ar fi existat criza politică. 

”Este o rectificare bugetară care, în condiţiile în care nu am fi avut această criză politică, s-ar fi făcut deja şi nu aveam această discuţie. Această discuţie (n.r. despre existența banilor pentru pensii și alocații) există acum pentru că doamna Turcan (n.r. Raluca Turcan, ministru al Muncii până acum) a fost supărată. Nu am putut să facem rectificarea bugetară, nefiind un Guvern cu puteri depline, mai devreme. Atât! Vineri, din câte ştiu, va fi adoptată rectificarea bugetară şi nu vor exista probleme la plata salariilor, pensiilor sau a altor drepturi” a dat asigurări Dan Vîlceanu, în Parlament. 

Liberalul a afirmat că deja a discutat despre bugetul pentru anul 2022 cu Adrian Câciu, viitor ministru de Finanțe, din partea PSD. Conform acestuia, există deja o ”proiecție de buget”. 

”În scurt timp, va apărea şi execuţia bugetară la 10 luni şi o să vedeţi o situaţie economică bună a României, cu încasări bune, cu cheltuieli ţinute în frâu. Legat şi de rectificarea bugetară, mi s-a părut corect să fie viitorul ministru acolo pentru că va semna această rectificare bugetară şi proiectul de buget este, până la urmă, în sarcina viitorului ministru. Eu am lăsat doar o estimare pentru bugetul pe anul viitor” a spus Dan Vîlceanu. 

Rectificarea bugetară va fi făcută vineri

Adrian Câciu, ministru propus la Finanțe, a anunțat că rectificarea bugetară este una dintre prioritățile sale urgente, care va avea loc vineri: ”Stăm până o aprobăm. Nu înțelegeți că noaptea, așa cum se întâmpla. Trebuie să am câteva ore să ajung la minister să mă asigur că am toate sursele de finanțare, că deficitul se menține. Ne vom menține în programul de convergență asumat cu Comisia Europeană și vom găsi formula de spațiu fiscal astfel încât să introducem și provocările aduse de programul de guvernare și de situația macroeconomică”. 

Citește și: EXCLUSIV  De ce a anunțat acum Raluca Turcan, ministrul Muncii, că nu mai sunt bani pentru pensii și alocații. Surse PNL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel