Ce se întâmplă cu planurile Exxon în România. George Maior: Să fim atenți
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Ambasadorul României în SUA, George Maior, a vorbit într-un interviu DCNews TV, despre investiția companiei americane Exxon în România. Va fi realizată această investiție, având în vedere criza de pe piața petrolieră? 

Victor Ponta, când a fost premier, a avut întâlniri cu marile companii americane, în vederea investițiilor în România. Printre aceste companii, s-au numărat Exxon, amintește Bogdan Chirieac, care subliniază că acum nu e un moment bun pentru exploatarea offshore, în contextul crizei petrolului. ”Vă așteptați ca Exxon-ul să-și continue investigațiile și exploatarea gazului și petrolului din platforma continentală? Se pare că sunt multe resurse acolo, fapt care ar ajuta, nu acum, dar peste câțiva ani, enorm economia României”, i-a spus Bogdan Chirieac ambasadorului român la Washington. 

George Maior a răspuns pentru DCNEWS: ”Discuții au avut și au loc, evident, ar fi important să avem prezența unor companii de-o asemenea forță și amploare economică în România. Această chestiune a rezervelor din Marea Neagră este semnificativă și pentru interesele noastre economice și posibilitățile noastre economice, în raport de ideile noastre de prosperitate, dar și din punct de vedere al unei securități energetice regionale, care ne interesează. Vom vedea cum va evolua și discuția cu Exxon, cum va evolua piața mondială a energiei pe termen mediu, trebuie să fim atenți să nu scăpăm oportunități importante în raport de posibilitățile noastre”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel