Data actualizării:
Data publicării:

Ce se întâmplă cu EURO, afectează fiecare român. Avertisment TERIBIL despre ce urmează: Se SCUMPESC banii. Devin RARI și SCUMPI

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Economie
WhatsApp
De aproximativ două săptămâni, în ciuda evenimentelor interne, EURO rămâne stabil, dar ce urmează e cu adevărat îngrijorător. Nici intervenția BNR în piață nu ne-ar mai putea salva. 

Sunt semnale grave pe scena economică din România, deși euro se păstrează pe un curs stabil de două săptămâni, la nivelul de 4,83. Au avut loc mici scăderi și creșteri, dar care n-au determinat Euro să sară peste 4,84. 

Astăzi, Euro este raportat la 4,8358 lei. În ultimele 3 luni, valoarea maximă a fost de 4,8432 lei, iar cea minimă 4,8242 lei. Valoarea monedei euro e importantă pentru fiecare român în parte. Fie că vorbim de facturile la telefonie mobilă, fie că vorbim despre ratele la creditele bancare sau despre ratele pentru mașina cumpărată în leasing, cotația Euro ne afectează și nu benefic. În plus, deprecierea leului se vede în orice preț, inclusiv la produsele alimentare, multe importate. 

Moneda Euro ne afectează, iar orizontul în care România va trece la această monedă este din ce în ce mai îndepărtat, în contextul economic actual. Prin urmare, orice dezechilibru intern este puternic resimțit de români. 

Astfel, anunțul ministrului Florin Cîțu, conform căruia deficitul României va ajunge la 8,6%, este unul care produce multă panică în țară. Românii fac economii, nu mai cumpără, industriile nu mai funcționează și totul se prăbușește ca la domino. 

Într-o explicație pentru DCNews, economistul Adrian Câciu semnala: ”O creştere de deficit înseamnă împrumuturi mai multe, o nevoie de finanţare mai mare. Dacă aveam 6,7 la sută deficit, cu un necesar de 129 miliarde ca împrumut, evident că la 8,6 la sută deficit, vom avea nevoie de 140 de miliarde de lei ca finanţare. Asta ce înseamnă? Se vor scoate bani din piaţa privată. Când se întâmplă asta, înseamnă că iei bani de la mediul economic. Acei bani din bănci erau destinaţi ori creditelor pentru cetăţeni, ori pentru companii. Asta înseamnă că se scumpesc banii. Cei care rămân devin rar şi scumpi. Sunt efecte în lanţ. Cred că ar fi trebuit mai multă prudenţă.", a conchis Adrian Câciu.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel