Ce se întâmplă cu dosarul Apa Nova. DNA, noi informații
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Direcția Națională Anticorpuție a venit cu noi informații legate de dosarul Apa Nova.

În 2019, dosarul Apa Nova a fost clasat de DNA, cu prejudiciu de 23 de milioane de euro, ca rezultat al unor presupuse infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani. Clasarea i-a privit pe directorii francezi ai companiei, Bruno Roche și Laurent Lalague, pe directoarea româncă, Lavinia Săniuță, și pe oamenii de afaceri Vlad Moisescu și Ovidiu Semenescu.

Ulterior, Lavinia Săniuță a contestat decizia, fiind nemulțumită că a primit clasare pentru cumpărare de influență din lipsă de probe. Instanța a schimbat temeiul clasării din ”nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea” în "fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege”.

O altă parte a dosarului Apa Nova, cu alte fapte, a fost disjunsă. 

"S-a dispus continuarea urmăririi penale "in rem"

"La data de 1 noiembrie 2019, s-a dispus disjungerea și continuarea cercetărilor, în stare de libertate, față de inculpata SC Apa Nova SA București, față de doi inculpați, la data faptelor persoane din conducerea societății, menționate anterior, fiecare sub aspectul infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor, precum și față de un administrator al unei societăți comerciale, sub aspectul infracțiunilor de complicitate la evaziune fiscală și complicitate la spălare a banilor. De asemenea, s-a dispus continuarea urmăririi penale “in rem” (față de faptă), sub aspectul infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, arăta DNA într-un răspuns pentru G4media.ro din 26 mai 2020.

Se pare că această parte din dosar este încă în lucru, potrivit unui răspuns al DNA pentru g4media.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel