Ce se întâmplă cu Brexitul?! Ursula von der Leyen: „UE vrea să fie creativă!“
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen
În timp ce acordul post-Brexit se lasă așteptat, Ursula von der Leyen dă asigurări că acesta va asigura o echitate în privilegii între cele două părți implicate și că UE va da dovadă de creativitate.

Liderul Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a declarat că Uniunea Europeană este dispusă să fie „creativă” pentru a obține un acord cu Marea Britanie, întrucât ea i-a sfătuit pe deputați că interesele europene vor fi deservite de liderii blocului comunitar, lideri care sunt dispuși la orice compromis. Aceasta a avertizat că nu este în măsură să garanteze că un acord comercial și de securitate va fi încheiat în „într-o perioadă scurtă”, președinta comisiei europene a spus că are încredere în „conducerea abilă” a lui Michel Barnier.

Discuțiile sunt în așteptare, din cauza faptului că un membru al echipei de negociere a UE a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, dar se așteaptă ca negociatorul-șef al UE să iasă din carantină vineri și să meargă la Londra pentru a face demersuri în vederea acordului.

Ursula von der Leyen, discurs fulminant în fața deputaților europeni

În discursul ținut în fața Parlamentului European, Ursula fon der Leyen a spus: "Sunt zile decisive pentru negocierile cu Regatul Unit. Dar, sincer, nu vă pot spune astăzi dacă în cele din urmă va exista un acord.” 

Cu toate acestea, există îngrijorare în rândul unor state membre cu privire la faptul că Marea Britanie împinge cu succes comisia să facă concesii care să ofere companiilor britanice un avantaj pe piață în deceniile următoare. Pe de altă parte, Ursula von der Leyen a oferit asigurări că echipa de negocieri a comisiei este deschisă cu privire la modul de a rezolva decalajele dintre cele două părți implicate în negociere, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel