Ce se întâmplă cu Autostrada de Centură Bucureşti Sud. CNAIR, anunț
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a făcut anunțul, după decizia Ministerului Transporturilor.

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a emis autorizaţia de construire pentru Autostrada de Centură Bucureşti Sud, lotul 1, pentru porţiunea dintre kilometrul 52+070 şi kilometrul 52+770 şi pentru porţiunea dintre kilometrul 52+770 şi kilometrul 69+000, se menţionează într-un comunicat remis vineri de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), scrie Agerpres,

În prezent, Proiectul Tehnic de Execuţie este în procedură de avizare şi aprobare, iar după aprobarea acestuia, până la sfârşitul lunii decembrie 2020, va fi emis Ordinul de Începere a execuţiei de lucrări. Exproprierile pentru acest proiect au fost finalizate, precizează CNAIR.

Valoarea contractului

Lotul 1 al Autostrăzii de Centură Bucureşti este compus din două sectoare, astfel: sectorul 1 (km 52+070 - km 52+770) aferent Centurii Nord, în lungime de 0,7 kilometri, şi sectorul 2 (km 52+770 - km 69+000) aferent Centurii Sud, în lungime de 16,23 kilometri.

Valoarea contractului este de 830,68 milioane de lei, fără TVA, echivalentul a 175 milioane euro, fără TVA, se menţionează în comunicat. Durata de realizare a contractului este de 42 luni, din care 12 luni pentru activitatea de proiectare şi 30 luni pentru execuţia lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 5 ani (60 de luni). Constructorul acestui lot este compania Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS, se precizează în comunicatul CNAIR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel