Ce se întâmplă acum la AEP. Mesaj important despre contestații și plângeri legate de centralizarea voturilor
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: AEP
foto: AEP
AEP spune că neregulile în centralizarea voturilor nu sunt de competența lor.

Autoritatea Electorală Permanentă informează că, în prezent, procesul electoral este în etapa de definitivare a centralizării rezultatelor votării și de predare a proceselor-verbale întocmite la nivelul birourilor electorale. Parcursul acestor documente pleacă de la birourile electorale ale secţiilor de votare din țară spre Birourile Electorale de Circumscripție Județeană, respectiv spre Biroul Electoral de Circumscripţie Nr. 42 – Municipiul Bucureşti, iar apoi la Biroul Electoral Central, se arată într-un comunicat oficial.

Totodată, Autoritatea Electorală Permanentă precizează că nu are atribuții și nu intervine în niciun fel în activitatea de numărare a voturilor, de înscriere a acestora în procesele-verbale, de efectuare a operațiunilor de centralizare a rezultatelor votării, de soluționare a contestațiilor, de renumărare a voturilor ori în activitatea birourilor electorale, indiferent de nivelul la care acestea funcționează.

Contestațiile, sesizările sau plângerile privind posibile nereguli în centralizarea voturilor nu sunt de competența Autorității Electorale Permanente, fiind atributul exclusiv al birourilor electorale, în funcție de problematica sesizată.

În contextul proceselor electorale din acest an, Autoritatea Electorală Permanentă va continua să își desfășoare activitatea cu imparțialitate, în mod transparent și responsabil, cu respectarea Constituției și a standardelor internaționale și europene în domeniu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel