Data actualizării:
Data publicării:

Ce ascund declarațiile ministrului austriac Karner, de la București. Chirieac: Nu a venit să ne umilească, dar decizia nu este la el

Autor: Doinița Manic | Categorie: Politica
WhatsApp
Ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, se intalneste cu Lucian Bode, ministrul de Interne, in Bucuresti, 26 aprilie 2022. Inquam Photos / George Calin
Ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, se intalneste cu Lucian Bode, ministrul de Interne, in Bucuresti, 26 aprilie 2022. Inquam Photos / George Calin
Analistul politic Bogdan Chirieac a spus ce se ascunde în spatele declarațiilor ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, aflat într-o vizită oficială la Bucureşti.

Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, se va afla astăzi într-o vizită oficială la Bucureşti. El a a fost luat la întrebări de jurnaliștii români, curioși să afle dacă Austria își va da totuși votul pentru aderarea României la Spațiul Schengen.

Deși aceștia l-au întrebat direct dacă poate oferi o dată la care acest lucru se va întâmpla, Gerhard Karner a evitat să dea un răspuns exact, afirmând că nu poate spune o dată precisă, pe motiv că țara noastră trebuie să-și îmbunătățească sistemul, făcând astfel aluzii la migrația ilegală, motiv invocat de Austria până acum. Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat la Realitatea Plus despre ce se ascunde, de fapt, în spatele declarațiilor ministrului austriac.

Bogdan Chirieac: Decizia nu este la domnul Karner, ci la domnul Nehammer

"La întrebarea directă: Puteți oferi o dată pentru aderarea României la Spațiul Schengen, domnul ministru austriac de Interne a răspuns clar că nu poate oferi o dată, dar sigur că da, bla-bla-bla, că trebuie să facem, să tragem, să îmbunătățim, sistemul nu funcționează etc. În același timp, nu aș spune că a venit să ne umilească. Este o parte a dialogului.

Să știți că, până la urmă, nu obținem un rezultat dacă nu va reuși domnul Tomac la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, deoarece Austria a încălcat tratatul, altă șansă nu este, decât negocierea asta politică. Și acum da, suntem departe, probabil că și România ar trebui să aibă un punct de vedere mai bine exprimat, dar faptul că ministrul de Interne a sosit la București la invitația omologului său Lucian Bode, nu este un lucru rău fundamental, îl va duce în frontieră, îi va arăta centrul de comandă... Senzația mea este că decizia nu este la domnul Karner, ci la domnul Nehammer", a declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel