Urmărește emisiunea live
Ce scrie presa din Grecia despre accidentul din Piața Unirii care s-a soldat cu moartea unui cetățean elen
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Presa din Grecia a fost foarte atentă la accidentul care a avut loc vineri, 23 decembrie 2022, în București.

Publicațiile din Grecia au fost foarte atente la accidentul care a avut loc, vineri după prânz, la intrarea în Pasajul Unirii din București, mai ales că cei 47 de pasageri ai autocarului implicați în accident erau cetățeni eleni.

Ziarul Kathimerini, cel mai amare din Grecia, a preluat mesajul transmis de Ministerul Afacerilor Externe de la Atena, care a nunțat faptul că un cetățean elen și-a pierdu viața după ce limitatorul de înălțime s-a pprăbușit peste autocar.

„Sincere condoleanțe familiei și apropiaților. Ne rugăm pentru însănătoșirea grabnică a celor răniți”, a transmis MAE de la Atena, potrivit Kathimerini.

Ziarul To Vima, precizează că autocarul a plecat din Larissa și a oprit în orașele Volos și Thessaloniki, iar după ce a ajuns în București trebuia să ajungă la Palatul Parlamentului.

Ziarul Greek Reporter scrie că o echipă de la Ambasada Greciei la București s-a deplasat la locul accidentului și apoi la spitalele unde sunt tratați cetățenii greci.

Ministerul Afacerilor Externe din Atena a declarat că trei dintre răniți sunt în „stare gravă” și că oficialii Ambasadei rămân la spitale pentru a oferi toată asistența posibilă răniților.

Ziarele din Grecia au vorbit despre un „accident rutier foarte serios” petrecut într-un loc în care „se pare că au loc frecvent accidente”.

CITEȘTE ȘI     -    Paradox cu limitatorul de înălțime ucigaș de la Pasajul Unirii din București

Mai mult accidente au avut loc în pasaj în ultimele luni

Reamintim că în ultimele săptămâni, după ce Pasajul Unirii a fost recondiționat, mai multe accidente au avut loc în acel loc. La începutul lunii septembrie, un camion care a acroșat limitatorul de înălțime pe sensul dinspre Tineretului spre Universitate, după care, pe 21 septembrie, un alt camion a rămas blocat în Pasajul Unirii.

La jumătate lunii octombrie, o mașină a luat foc în Pasajul din Piața Unirii, iar pompierii au intervenit cu dificultate, deoarece înălțimea autospecialelor depășește gabaritul maxim admis.

La începutul lunii decembrie, un nou accident a avut loc în Pasajul Unirii, iar șoferul vinovat a fugit de la fața locului.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Accident Pasajul Unirii. Titi Aur: Limitatorul de înălțime cred că a fost construit greșit. Un astfel de parapet trebuie să te protejeze, să nu se miște când dai cu mașina în el

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel