Ce schimbări trebuie să faci în timpul verii, pentru sănătatea inimii tale
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Un stil de viață sănătos este recomandat persoanelor cu istoric de insuficiență cardiacă, care include exerciții fizice regulate, reducerea consumului de sare, gestionarea stresului, printre altele.

Căldura extremă din timpul sezonului de vară vă poate afecta inima. Persoanele care au antecedente de insuficiență cardiacă sunt și mai expuse riscului de probleme de sănătate din cauza deshidratării și pierderii de sare. Insuficiența cardiacă apare atunci când mușchiul inimii nu este capabil să pompeze bine sângele, ceea ce duce la acumularea de lichid în plămâni și poate provoca dificultăți de respirație. Un stil de viață sănătos este recomandat persoanelor cu istoric de insuficiență cardiacă, care include exerciții fizice regulate, reducerea consumului de sare, gestionarea stresului, printre altele. 

„În afară de căldura crescută, alți factori care pot avea un impact asupra sănătății inimii includ lipsa unei diete cu restricții de sare, consumul excesiv de alcool, circulația sanguină deficitară și utilizarea anumitor medicamente, cum ar fi sedative sau diuretice", spune Dr. Prabhakar C Koregol, cardiolog.

Dr. Prabhakar spune că atunci când temperatura și umiditatea sunt extreme în timpul verii, provoacă un flux sanguin crescut în piele, ceea ce provoacă inima să bată mai repede și determină circulația sângelui la viteze de două ori mai mari.

„Căldura intensă și transpirația constantă reduc conținutul de lichid din organism, provocând deshidratare și obosind inima. Acest lucru, combinat cu medicamentele pentru tensiunea arterială, poate duce la o scădere semnificativă a tensiunii arteriale”, spune medicul cardiolog.

Sfaturi pentru pacienții bolnavi de inimă în timpul căldurii intense:

- Evitați activitatea fizică intensă pe vreme caldă - nici măcar în balcoane și terase. Antrenează-te în interior.

- Cofeina și alcoolul trebuie evitate.

- Purtați îmbrăcăminte de culoare deschisă, respirabilă (de preferință bumbac).

- Asigurați un flux adecvat de aer în cameră și mențineți un mediu răcoros folosind aer condiționat sau ventilatoare.

- Verificați regulat tensiunea arterială.

- Consultați-vă medicul dacă tensiunea arterială este prea ridicată sau prea scăzută.

- Nivelurile de sodiu și potasiu din sânge trebuie verificate în mod regulat, în funcție de simptome.

- Este posibil să fie necesară reducerea dozelor de medicamente la pacienții vârstnici cu antecedente de insuficiență cardiacă și hipertensiune arterială.

- Pacienții cu antecedente de insuficiență cardiacă care consumă foarte puțină apă și sare trebuie să își mărească aportul de apă (cu 250-500 ml/zi) și să își ajusteze aportul de sare după consultarea medicului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel