Ce salariu are Jeremy Clarkson, omul din spatele "Top Gear"
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Jeremy-Clarkson_GI
Jeremy-Clarkson_GI

Prezentatorul celebrei emisiuni automobilisticeTop Gear, Jaremy Clarkson, a avut anul trecut la un câștig total de 3 milioane de lire sterline, sumă care-l face cel mai bine plătit om de televisiune de la BBC UK. Datele au fost oferite publicității cu ocazia raportului anual efectuat de renumitul post de televiziune englez.

Autor: Robert Sandu

Venitul lui Jeremy a crezcut în anul 2011/2012 cu aproape un milion de lire sterline după ce compania Bedder 6, care se ocupă de emisiunea Top Gear și din care Jeremy Clarkson deține 30%, a încasat de la corporația BBC Worldwide aproximativ 9 milioane de lire în dividente (față de cele doar 6 milioane primite în 2010/2011).

Interesant este faptul că salariul anual pe care Jeremy Clarkson îl primește din partea BBC-ului nu-l poziționează pe acesta printre fruntașii la acest capitol. Asta pentru că mare parte din venitul său de 3 milioane de lire sterline provine tocmai din aceste comisioane grase pe care le primește și mai puțin din salariul de prezentator.

Alte personalități care se apropie de încasările consistente ale lui Jeremy sunt comediantul Graham Norton, cu al său Graham Norton Show, care a înregistrat venituri de aproape 2 milioane de lire sterline și fostul mare fotbalist britanic Gary Lineker. Lineker este în prezent analist sportiv pentru BBC UK și primește anual în jur de 1.8 milioane de lire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel