"Ce să zic? Că asta e vocea mea?". Cum a ajuns Liana Stanciu la radio, după ce a ratat admiterea la Medicină
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Liana Stanciu
Sursa foto: Facebook Liana Stanciu
Liana Stanciu a povestit cum a ajuns să fie om de radio, deși se îndreptase, inițial, spre Medicină.

"Anii 90, post-revoluție. Toți voiau să plece din țară sau să facă bani repede. Ratasem admiterea la Medicină, am studiat un semestru Chimie - compuși oxidici, m-am lăsat, am ajuns la concurs la Radio. Peste 1.000 de tineri în amfiteatru la Arhitectură, noiembrie 1990… Concurs cu texte decupate din ziare și cunoștințe muzicale. Intru prima, îmi dreg vocea. Cineva mă întreabă dacă e ceva în neregulă, îi spun că sunt puțin răcită. Ce să zic? Că asta e vocea mea?

Trec proba, ajung în studioul Radio Contact… Muzică, pickup-uri, discuri, computer și iar muzică… Decembrie 1990, „Bună, ninge înBucurești, hai să ne încălzim cu muzică bună! Sunt Liana Stanciu și vă prezint o piesă cu un titlu special onomatopeic și posesiv, sper că sunteți bine… Johnny Gill, My.My.My… și n-am mai plecat din studio, la propriu am dormit pe o cutie/ladă de discuri albastră… Gata", a povestit Liana Stanciu, într-un interviu pentru viva.ro.

"La radio nu conta cum arăți. Acum, contează"

Aceasta a vorbit și despre felul în care radioul a evoluat și, dacă înainte nu conta aspectul fizic, acum imaginea atână destul de greu.

"La radio nu conta cum arăți. Acum, contează. Sunt live-uri aproape zilnic pe FB sau Insta, totul e imagine, dar ai totuși atâtea soluții ajutătoare și atâția oameni care fac audiență fără să fie Miss World. Vezi Oprah, James Corden, uitați-vă la Squid Games, hit total de încasări. E vreunul superb? Toată lumea caută să fie altfel, să spună altfel, să arate altfel, ceea ce nu e rău, ne stimuleză creativitatea", a mai spus Liana Stanciu.

Cine este Liana Stanciu

Liana Stanciu are o carieră de peste 30 de ani în domeniul mass-media și este una dintre cele mai apreciate voci din radioul românesc. De-a lungul timpului, a creat și prezentat emisiuni la diverse posturi de radio cunoscute, inclusiv Radio Contact (cunoscut acum ca Kiss FM) și Star FM, precum și la televiziuni renumite precum TVR 1, Antena 1 și B1 TV. În prezent, Liana Stanciu este gazda emisiunii "Magic Morning"" de la Magic FM.

De asemenea, este foarte activă în susținerea inițiativelor caritabile și foarte atentă la proiectele din educație și sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel