Data publicării:

Ce să nu faci niciodată după ce vomiți, conform medicului Alin Gabor: Greșeala care îți topește dintele / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Dr. Alin Gabor, medic stomatolog și asistent universitar, a fost invitat în emisiunea „Pastila de frumusețe", de pe DC News și Specatcola, unde a vorbit despre ce nu trebuie niciodată făcut după un reflex de vomă. 

„Din păcate există foarte multe mămici care au un reflex de vomă foarte accentuat și nu se pot spăla pe dinți. Când simt mirosul de la pasta de dinți, gustul acesteia sau inclusiv periuța le provoacă direct un reflex de vomă, iar voma este foarte acidă, este sucul gastric care topește dintele.

Rămâne interdentar unde între dinții noștri rămâne undeva la 40% din placa bacteriană. Din nou intrăm într-un cerc vicios, nu putem să spălăm, dacă încercăm să spălăm vomităm, voma rămâne între dinți, topește dintele, din nou nu putem spăla.

Nu spălați dinții după ce aveți un reflex de vomă! După ce vărsați nu se spală dinții. Acidul din stomac topește dintele și eu vin cu periuța și rad din dinte. Clătiți cu apă curată, nu faceți absolut nimic și așteptați jumătate de oră să treacă efectul de acid și ulterior puteți spăla dinții. Știu, este un gust neplăcut, nu avem ce să facem. Maxim clătiți cu apă sau cu apă de gură. Am paciente care nu suportă nici apa de gură.”, a spus Dr. Alin Gabor.

Youtube video image

 

VEZI ȘI: De ce unele persoane nu au măsea de minte și când e necesară extracția acesteia? În anumite condiții, poate apărea paralizia parțială a feței

Ştiinţa din spatele benzilor de albire, limitată. Dr Alin Gabor: Dintele nu este la fel la toată lumea. Putem provoca sensibilităţi care să ducă la scoaterea nervului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel