Ce să mănânci în funcție de vârstă. Necesarul de vitamina D crește și mai mult după 50 de ani
Nevoile organismului se schimbă odată cu vârsta.
Ce să mănânci în funcție de vârstă
Organismul are nevoie de substanțe nutritive pentru a funcționa la nivel optim, indiferent de vârstă. Cu toate acestea, este bine să știm ce ar trebui să suplimentăm pe măsură ce avansăm în vârstă.
Între 20 și 30 de ani
Elementul prioritar pentru acest interval de vârstă este să adopți obiceiuri alimentare sănătoase. Produsele de fast-food și patiserie ar trebui, în cel mai rău caz, consumate ocazional. De asemenea, este important ca aportul de proteine să fie menținut la un nivel corespunzător.
Între 30 și 40 de ani
După 30 de ani trebuie să ai grija, pentru tot restul vieții, să îți asiguri necesarul de coenzima Q10 (din alimentație si, dacă este necesar, din suplimente).
Produsele de fast-food și patiserie evitate pe cât posibil.
De asemenea, ponderea legumelor și a cărnii slabe trebuie să crească, în defavoarea surselor de grăsime.
Între 40 și 50 de ani
În această perioadă a vieții este esențial să acorzi o atenție deosebită microelementelor. Aportul de calciu și vitamina D trebuie crescut din lactate, pește, ouă, portocale. De asemenea, după 40 de ani, legumele și fructele concentrate în vitaminele C, A și în pigmenți antioxidanți: ardei, conopida, varza roșie, dovleac, morcovi, kiwi, struguri roșii etc. trebuie consumate în cantități mai mari. În acest interval de vârstă, trebuie mărit și aportul de fibre din legume, verdețuri și cereale integrale.
Între 50 și 60 de ani
Necesarul de vitamina D si de calciu crește și mai mult după 50 de ani. La fel și necesarul de antioxidanți.
După 60 de ani
Aportul de carbohidrați este bine să scadă după 60 de ani. O atenție particulară trebuie acordata necesarului de vitamine din complexul B și al celui de minerale, în special potasiu, magneziu, zinc și calciu.
Surse valoroase de vitamina B: drojdia de bere, ficatul, carnea de pasare, fasolea boabe, lintea, cerealele integrale, germenii de grâu, ouăle, legumele cu frunze verzi, notează csid.ro. Alimente bogate in minerale: semințe de dovleac, portocale, struguri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News